Γνωρίστε μας

Πώς μπορώ και εγώ να είμαι χρήσιμος; Πώς μπορώ στη μικρή μου σφαίρα να υπηρετήσω τον κόσμο;

Ας είσαι σαννυάσιν – ελεύθερος, μόνος με τον Θεό, την ψυχή σου και Μένα. Τότε εργάσου και αγάπα.

Θιβετανός Διδάσκαλος

Nathalie Claudia Γκολέμη

Εισηγήτρια Σεμιναρίων Εσωτερικής Διδασκαλίας / Ενεργειακή Ψυχο-Θεραπεύτρια / Ηχοθεραπεύτρια / Esoteric Healer

Από πολύ μικρή ηλικία, ήρθα σ’ επαφή με τη μαγεία της κλασικής μουσικής και της τέχνης και άρχισα τη σπουδή μου στο piano και τον χορό. Ήδη από τότε μπορούσα να αντιληφθώ ότι είχα μια πολύ ιδιαίτερη σύνδεση με τη μουσική’ μια σύνδεση που “άγγιζε” την ψυχή μου. Βαθιά μέσα μου γνώριζα ότι η μουσική είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με  τον δρόμο του Φωτός και την εξέλιξή  μου. Από πολύ μικρή είχα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον κόσμο των εσώτερων πραγματικοτήτων’ η αναζήτησή μου ήταν προς το πνευματικό και το αληθινό…

Σπούδασα pianο και violoncello -και τα δύο μουσικά όργανα σε σολιστικό επίπεδο- με καταξιωμένους καθηγητές και διεθνούς φήμης σολίστ σε αναγνωρισμένα ωδεία στην Αθήνα. Το cellο ήταν το μουσικό όργανο που επέλεξα ακόμα πιο συνειδητά’ το ηχόχρωμά του και η δόνησή του “αγγίζουν” ακόμα περισσότερο την ψυχή μου. Επίσης σπούδασα μουσική στο Αμερικανικό Κολλέγιο-Deree (BASc) καθώς και κλασικό χορό / μπαλλέτο που πάντα αγαπούσα -ακολουθώντας μια πολυετή εκπαίδευση της Royal Academy of Dance στο Deree και σε αναγνωρισμένες σχολές χορού.

Πάντα τολμούσα να διαφοροποιηθώ μην υπακούοντας τις εξωτερικές φωνές παρά μόνο την εσωτερική μου καθοδήγηση χαράζοντας τον δικό μου δρόμο… Αναζητούσα να ζήσω μια ζωή υπηρεσίας’ μια ζωή αληθινή, δημιουργική, με πραγματικό νόημα.

Η μουσική ήταν πάντα η σύνδεσή μου με το θείο’ ήταν διαλογισμός και βαθιά θεραπεία. Πάντα ήμουν συντονισμένη με την αλήθεια πως η αληθινή δημιουργικότητα δεν μπορεί ποτέ να “ανθίσει” μέσα στο υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα καθώς υπερεκτιμά τον κατώτερο νου απομακρύνοντας τον άνθρωπο από την αληθινή του ευφυΐα’ αποκόπτοντάς τον από τον Ανώτερο Νου, τη Σοφία και το Όλον. Τα στητά ανταγωνιστικά περιβάλλοντα είναι εντελώς αταίριαστα με τον πραγματικό σκοπό της μουσικής, την αληθινή δημιουργικότητα και την εσώτερη αλήθεια.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών μου στο piano (Soloist Diploma), έγινα δεκτή για μεταπτυχιακό (MA in Piano Performance) σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου όμως άφησα πίσω μου αυτήν την προοπτική αλλά και μετέπειτα οποιαδήποτε προοπτική μουσικής σταδιοδρομίας όπως και την επαγγελματική μου ενασχόληση με τη διδασκαλία της μουσικής καθώς η εσωτερική μου φωνή με οδηγούσε να ακολουθήσω έναν άλλον δρόμο’ με οδηγούσε να κρατήσω “καθαρή” τη σχέση μου με τη μουσική’ με οδηγούσε στη θεραπευτική και την αληθινή υπηρεσία. Ένοιωθα δυνατά την επιτακτική ανάγκη να υλοποιήσω αυτό το εσωτερικό κάλεσμα και να προσφέρω τη βαθιά και ολοκληρωμένη θεραπεία στους ανθρώπους.

Στην πορεία για την εκπλήρωση του σκοπού και παράλληλα με τη μελέτη και τη διδασκαλία της μουσικής προχωρούσα το εσωτερικό θεραπευτικό ταξίδι αυτογνωσίας, διεύρυνσης και πνευματικής αφύπνισης. Ολοκλήρωσα τη σπουδή μου στη διδασκαλία και τις μυήσεις του Usui Shiki Ryoho Reiki & Tibetan Reiki μέχρι και τον βαθμό του Reiki Master. Ήρθα σ’ επαφή με την Αιώνια Σοφία -με όλο τον πλούτο και την αλήθεια των εσωτερικών κειμένων- και τον αληθινό διαλογισμό. Εργάστηκα μακροχρόνια με τον Επιστημονικό Διαλογισμό -τον Αποκρυφιστικό Διαλογισμό- της Raja Yoga όπως έχει δοθεί από τον Θιβετανό Διδάσκαλο της Σοφίας Djwal Khul. Μελέτησα και εμβάθυνα στην εσωτερική διδασκαλία του Θιβετανού Διδασκάλου’ στην Πραγματεία επί των Επτά Ακτίνων της ανωτέρω διδασκαλίας, στη σπουδή της Εσωτέρας Θεραπευτικής και της Εσωτέρας Ψυχολογίας. Μελέτησα τα ιερά κείμενα της Bhagavad Gita’ τη διδασκαλία του Patanjali’ τα κείμενα που έχουν δοθεί για την Agni Yoga – τη Yoga του Πυρός’ τη διδασκαλία φωτισμένων Δασκάλων όπως ο Jiddu Krishnamurti και ο Osho, καθώς και φωτισμένους ποιητές όπως ο Rabîndranâth Tagore και ο Kahlil Gibran που μ’ εμπλούτισαν -και εκείνοι- με το έργο τους.

Το κάλεσμα της θεραπευτικής και η βαθιά σύνδεσή μου με τον ήχο και τη μουσική με οδήγησαν στην Ηχοθεραπεία -κατά Peter Hess’ τη θεραπεία μέσω του ήχου με πιστοποιημένες θεραπευτικές ηχογαβάθες και gong. Ολοκλήρωσα τον κύκλο σπουδών Ηχοθεραπείας και Ηχοπαιδαγωγικής – Ηχοθεραπείας για παιδιά στην Peter Hess Academy Greece. Συνθέτοντας τη θεραπεία μέσω του ήχου με την Εσωτέρα Θεραπευτική -την Ενεργειακή Πνευματική Θεραπεία όπως έχει δοθεί από τον Θιβετανό Διδάσκαλο- δημιουργήθηκε η Ηχοθεραπεία Εσωτέρας, νοιώθοντας βαθιά μέσα μου την ανάγκη να προσφέρω αυτήν την αληθινή θεραπεία στους ανθρώπους.

Υλοποιώντας το θέλημα του θείου Εαυτού –τη Διδασκαλία της Αιώνιας Σοφίας και τη Θεραπευτική– η ζωή μου είναι αφιερωμένη στον διαλογισμό, τη μελέτη και την υπηρεσία.

Εδώ και χρόνια εργάζομαι θεραπευτικά με τους ανθρώπους, νοιώθοντας αληθινή χαρά να με πλημμυρίζει βλέποντάς τους να ενδυναμώνουν την επαφή με τον πυρήνα τους και να μεταμορφώνουν τη ζωή τους μέρα με τη μέρα’ είμαι συγκινημένη βιώνοντας καθημερινά τη μαγεία της Ανώτερης Σοφίας και της Ύπαρξης που γνωρίζει και διευθετεί πάντα με τον καλύτερο τρόπο μέσω της θεραπευτικής ενέργειας’ εργάζομαι μέσω της διδασκαλίας και της εσώτερης εκπαίδευσης καθώς και με τη συγγραφή ποίησης και άρθρων εσωτερισμού προάγοντας το Φως και την Αιώνια Σοφία βοηθώντας τους ανθρώπους να αφυπνιστούν πνευματικά και να θεραπευθούν νοιώθοντας ευγνωμοσύνη που είμαι ένα μέσον γι’ αυτόν τον σκοπό.

Με τον σύντροφό μου Δημήτρη, έχουμε δημιουργήσει τον ήχο της ψυχής’ έναν χώρο πνευματικής αφύπνισης, προσωπικής ανάπτυξης, εσώτερης εκπαίδευσης και θεραπείας’ μία εσωτερική σχολή διαλογισμού, μελέτης και εσωτερικής διδασκαλίας που βοηθά τους ανθρώπους να διευρύνουν τη συνείδησή τους’ να αναπτύξουν τις δυνάμεις της ψυχής’ να προχωρήσουν στον δρόμο της προσωπικής τους εξέλιξης ώστε να μεταμορφώσουν τη ζωή τους σε μια δημιουργική ζωή υπηρεσίας με πληρότητα, χαρά και αληθινό νόημα.

Σκοπός μας  είναι ο ήχος της ψυχής να είναι πάντα μια εστία φωτός’ ένας φάρος για τους αναζητητές’ ένας χώρος απ’ όπου διαχέεται η Αιώνια Σοφία προσφέροντας υπηρεσία στην ανθρωπότητα. Προάγοντας το έργο της εσωτερικής διδασκαλίας του Θιβετανού Διδασκάλου και όντας μέρος του Νέου Ομίλου Εξυπηρετητών του Κόσμου εργαζόμαστε αφοσιωμένα συμβάλλοντας συνειδητά στο ομαδικό έργο της θεραπείας της ανθρωπότητας και της αφύπνισης της παγκόσμιας συνείδησης για την εξέλιξη της ανθρωπότητας και του πλανήτη’ εκπληρώνοντας έτσι τον δημιουργικό σκοπό της ζωής μας.

Δημήτρης Μεταξάς

Εισηγητής Σεμιναρίων Εσωτερικής Διδασκαλίας / Ενεργειακός Ψυχο-Θεραπευτής / Esoteric Healer

Από την παιδική ηλικία, έδειξα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μεταφυσική και τα θέματα γύρω από την ανθρώπινη συνειδητότητα. Ένοιωθα πάντοτε μια δυνατή έλξη για το μυστήριο της Ύπαρξης, το μυστήριο της Ζωής…

Σε ηλικία 15 ετών ξεκίνησα το προσωπικό μου ταξίδι αυτογνωσίας και αφύπνισης και ήρθα σε επαφή με τον διαλογισμό και την ενεργειακή θεραπευτική. Αργότερα σπούδασα Πληροφορική και Λογιστικά-Χρηματοοικονομικά στο Αμερικανικό Κολλέγιο-Deree (BSc) και συνέχισα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην Τηλεματική και τα Δίκτυα Υπολογιστών στην Αγγλία στο πανεπιστήμιο University of Sheffield (MScEng).

Παράλληλα με τις σπουδές μου -και σε συνέχεια την εργασία μου σε θέσεις ευθύνης μεγάλων εταιρειών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών- προχωρούσα το ταξίδι της προσωπικής εξέλιξης, πνευματικής αφύπνισης και αυτοθεραπείας. Η πραγματικότητα είναι ότι ποτέ δεν ένοιωσα ότι “ανήκω” στα εταιρικά περιβάλλοντα. Η “επίτευξη στόχων” και η “αύξηση της παραγωγικότητας” ήταν λέξεις ασύμβατες με τον αληθινό μου εαυτό. Το εσωτερικό μου φως με ωθούσε να γνωρίσω την αλήθεια μου, τον λόγο της ύπαρξής μου, να βρω τον σκοπό της ζωής μου.

Στην πορεία μου προς το Φως ολοκλήρωσα τη διδασκαλία και τις μυήσεις του Usui Shiki Ryoho Reiki μέχρι και τον βαθμό του Reiki Master. Ήρθα σε επαφή με την Αιώνια Σοφία και τη διδασκαλία του Θιβετανού Διδασκάλου Djwal Khul -μέσω των βιβλίων της Alice Bailey- και σπούδασα Εσωτέρα Ψυχολογία και Εσωτέρα Θεραπευτική’ ένοιωσα να μου αποκαλύπτεται η αλήθεια, να με αγγίζει στον πυρήνα μου και να με συνεπαίρνει…

Έχω εργαστεί για πολλά χρόνια με τον Επιστημονικό Διαλογισμό -τον Αποκρυφιστικό Διαλογισμό- της Raja Yoga που έχει δοθεί από τον Θιβετανό Διδάσκαλο. Μελέτησα και εμβάθυνα στην εσωτερική διδασκαλία του Θιβετανού Διδασκάλου τη διδασκαλία του Patanjali αλλά και άλλων σύγχρονων φωτισμένων Δασκάλων για την Αιώνια Σοφία όπως ο Jiddu Krishnamurti και ο Osho.

Εδώ και χρόνια υπηρετώντας το σχέδιο της ψυχής μου -τη Διδασκαλία της Αιώνιας Σοφίας και τη Θεραπευτική- εργάζομαι θεραπευτικά με τους ανθρώπους μέσω της διδασκαλίας και της εσώτερης εκπαίδευσης βοηθώντας τους να αφυπνιστούν, να κάνουν επαφή με τον Ανώτερο Εαυτό και να μεταμορφώσουν τη ζωή τους βιώνοντας βαθιά μέσα μου αληθινή χαρά που είμαι ένα μέσον για τη διάχυση της Αιώνιας Αλήθειας.

Όντας αφιερωμένοι στον διαλογισμό, τη μελέτη και την υπηρεσία, με τη σύντροφό μου Nathalie Claudia, έχουμε δημιουργήσει τον ήχο της ψυχής’ έναν χώρο πνευματικής αφύπνισης, προσωπικής ανάπτυξης, εσώτερης εκπαίδευσης και θεραπείας’ μία εσωτερική σχολή διαλογισμού, μελέτης και εσωτερικής διδασκαλίας που βοηθά τους ανθρώπους να διευρύνουν τη συνείδησή τους’ να αναπτύξουν τις δυνάμεις της ψυχής’ να προχωρήσουν στον δρόμο της προσωπικής τους εξέλιξης ώστε να μεταμορφώσουν τη ζωή τους σε μια δημιουργική ζωή υπηρεσίας με πληρότητα, χαρά και αληθινό νόημα.

Σκοπός μας  είναι ο ήχος της ψυχής να είναι πάντα μια εστία φωτός’ ένας φάρος για τους αναζητητές’ ένας χώρος απ’ όπου διαχέεται η Αιώνια Σοφία προσφέροντας υπηρεσία στην ανθρωπότητα. Προάγοντας το έργο της εσωτερικής διδασκαλίας του Θιβετανού Διδασκάλου και όντας μέρος του Νέου Ομίλου Εξυπηρετητών του Κόσμου εργαζόμαστε αφοσιωμένα συμβάλλοντας συνειδητά στο ομαδικό έργο της θεραπείας της ανθρωπότητας και της αφύπνισης της παγκόσμιας συνείδησης για την εξέλιξη της ανθρωπότητας και του πλανήτη’ εκπληρώνοντας έτσι τον δημιουργικό σκοπό της ζωής μας.