Ενεργειακή Εσωτέρα ΨυχοΘεραπευτική

Η Ενεργειακή Εσωτέρα ΨυχοΘεραπευτική είναι μία πρωτοποριακή συνθετική ολιστική ψυχο-θεραπευτική προσέγγιση -η ολοκληρωμένη θεραπεία- που συνδυάζει την Ενεργειακή Πνευματική Θεραπεία, την Εσωτέρα Ψυχολογία, τον Αποκρυφιστικό Διαλογισμό και την Εσωτερική Διδασκαλία.

Αυτή η ψυχο-θεραπευτική προσέγγιση αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως όλον –σώμα, συναίσθημα, νους, ψυχή και πνεύμα-‘ θεραπεύει βαθιά -μέσω της Ενεργειακής Πνευματικής Θεραπείας- ενώ παράλληλα “αγκαλιάζει” και υποστηρίζει τον θεραπευόμενο -μέσω της Εσωτέρας Ψυχολογίας και της Εσωτερικής Διδασκαλίας- βοηθώντας τον να ξεπεράσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει και να προχωρήσει στο προσωπικό του ταξίδι αυτογνωσίας και αφύπνισης της συνείδησης.

Υπάρχει ένα εσωτερικό φως μέσα στον κάθε άνθρωπο’ η εσωτερική του καθοδήγηση, η συνείδηση, ο Ανώτερος Εαυτός, η ψυχή. Όταν ο άνθρωπος είναι σε συνειδητή επαφή με αυτό το φως -με την ψυχή του-, όταν έχει θεραπευτεί βαθιά, βιώνει αληθινή ευτυχία, δημιουργικότητα και πληρότητα.

Η Ενεργειακή Εσωτέρα ΨυχοΘεραπευτική βασίζεται στην προσέγγιση της ψυχής ως αληθινή φύση της ανθρώπινης ύπαρξης, ως του εσώτερου θεραπευτή μέσω της οποίας επιτυγχάνεται η θεραπεία του ανθρώπου. Η αληθινή θεραπεία επέρχεται όταν ο άνθρωπος έχει κάνει συνειδητή επαφή με το εσωτερικό του φως –την ψυχή.

Η τέχνη του αληθινού θεραπευτή έγκειται στην αφύπνιση του θεραπευόμενου βοηθώντας τον να πραγματώσει αυτήν την επαφή ώστε η ενέργεια της ψυχής του να ρέει ανεμπόδιστη και ο Ανώτερος Εαυτός να γίνει ο οδηγός για την έκφραση και δράση στη ζωή.

Η Ενεργειακή Εσωτέρα ΨυχοΘεραπευτική βοηθάει τον άνθρωπο αληθινά και ουσιαστικά ξεπερνώντας τους περιορισμούς των κλασικών -αλλά και των άλλων- ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων προχωρώντας πολύ πιο βαθιά και αποτελεσματικά. Αυτή η προσέγγιση αφυπνίζει τον άνθρωπο ώστε να συνειδητοποιήσει τις βαθύτερες αιτίες των θεμάτων του καθιστώντας τον ικανό να απελευθερώσει την ανεξάντλητη εσωτερική του δύναμη ώστε να τα ξεπεράσει και να μεταμορφώσει τη ζωή του. Αυτή η συνθετική ψυχο-θεραπευτική προσέγγιση αποτελεί τη θεραπεία του μέλλοντος που ορίζει η Νέα Εποχή.

Ενεργειακή Ψυχοθεραπεία - Ολοκληρωμένη Θεραπεία

Σε μία ατομική συνεδρία Ενεργειακής Εσωτέρας ΨυχοΘεραπευτικής ο θεραπευτής υποστηρίζει ουσιαστικά τον θεραπευόμενο βοηθώντας τον να αντιληφθεί – να συνειδητοποιήσει τις βαθύτερες αιτίες των θεμάτων του, να αφυπνιστεί και να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές. Στη συνέχεια ο θεραπευόμενος δέχεται τη θεραπεία (Εσωτέρα Θεραπευτική ή Ηχοθεραπεία Εσωτέρας). Μ’ αυτόν τον τρόπο, η θεραπεία που λαμβάνει ο άνθρωπος είναι συνθετική και ολοκληρωμένη, καθώς θεραπεύεται, ανακουφίζεται, ενδυναμώνεται, συνειδητοποιεί, αφυπνίζεται και υποστηρίζεται ουσιαστικά.

Η Ενεργειακή Εσωτέρα ΨυχοΘεραπευτική βοηθά τον άνθρωπο να προχωρήσει στο προσωπικό του ταξίδι αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης’ να υπερβεί τις προσωπικές προκλήσεις και δυσκολίες’ να επιλύσει βαθιά θέματα – θέματα ζωής…

Ο θεραπευτής προχωράει με τον θεραπευόμενο σταθερά βήμα-βήμα χτίζοντας τη σχέση εμπιστοσύνης θεραπευτή – θεραπευόμενου στηρίζοντάς τον’ βοηθώντας τον να ξεπεράσει προβληματισμούς, φόβους και αγωνίες, να απελευθερώσει καταπιεσμένα και μπλοκαρισμένα συναισθήματα, να συνειδητοποιήσει και να ξεπεράσει αρνητικά πρότυπα σκέψης, να απαλλαγεί από τραυματικούς ρόλους, συναισθηματικά τραύματα και  αυταπάτες, να απελευθερωθεί από επαναλαμβανόμενα μοτίβα συμπεριφοράς – σχέσεων ώστε να μπορέσει  να ζήσει δημιουργικά με υγεία και σκοπό.

Ενεργειακή Ψυχοθεραπεία - Ολοκληρωμένη Θεραπεία

Ο θεραπευτής οφείλει να έχει ασχοληθεί μακροχρόνια και σε βάθος με τον εξαγνισμό των ενεργειακών φορέων του -φυσικό/αιθερικό, συναισθηματικό, νοητικό- ώστε να είναι ένα αγνότερο κανάλι για την ενέργεια της ψυχής και της Πηγής όλων των θεραπειών -την Ενέργεια της Αγάπης που έλκει και ακτινοβολεί -κατά τη θεραπεία- στον άνθρωπο. Η θεραπευτική ενέργεια σταδιακά κινητοποιεί τον θεραπευόμενο ώστε να κάνει επαφή με το υγιές, αληθινό του κομμάτι -την ψυχή.

Ο αληθινός θεραπευτής μέσα από μακροχρόνια πορεία και έχοντας θεραπευτεί ο ίδιος,  γίνεται ο οδηγός και ταυτόχρονα συμπαραστάτης και αρωγός στο θεραπευτικό ταξίδι αφύπνισης και αυτογνωσίας του θεραπευόμενου’ ο ίδιος γίνεται μια “υγιής μήτρα” αγκαλιάζοντας τον άνθρωπο με αγάπη και σεβασμό, προσφέροντας έτσι το ασφαλές θεραπευτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο ο θεραπευόμενος γίνεται ικανός να κάνει επαφή με την εσωτερική του δύναμη και καθοδήγηση, να αναγεννηθεί και έτσι να ζήσει μια ζωή με πληρότητα και αληθινό νόημα.

Η προσέγγιση της Ενεργειακής Εσωτέρας ΨυχοΘεραπευτικής προσφέρει στον άνθρωπο τη δυνατότητα να προχωρήσει στον δικό του δρόμο αυτογνωσίας και προσωπικής εξέλιξης, να αφυπνιστεί πνευματικά, να θεραπευθεί βαθιά και ολοκληρωμένα.