Usui Reiki Εσωτέρας

Σ’ όλη την ιστορία της ανθρωπότητας υπήρχαν μέθοδοι θεραπείας βασισμένοι στην Αιώνια Σοφία’ μέρος της οποίας αποτελεί η γνώση για την ύπαρξη μιας Συμπαντικής Ζωτικής Ενέργειας που διαποτίζει τα πάντα, της ενέργειας που δημιουργεί και συντηρεί όλη τη ζωή στο σύμπαν και στη δυνατότητα μεταβίβασής της για θεραπευτικούς σκοπούς. Η γνώση αυτή φυλασσόταν μέσα σε κώδικες και σύμβολα, διατηρούνταν ζωντανή από τις Μυστικές Σχολές των περισσότερων αρχαίων πολιτισμών και ήταν προσιτή μόνο σε λίγους Δασκάλους που τη μετέδιδαν προφορικά στους μαθητές τους.

Ο Mikao Usui sensei ανακάλυψε -στις αρχές του 20ου αιώνα στην Ιαπωνία- το κλειδί που οδηγούσε στην ανάκτηση μιας θεραπευτικής τεχνικής χιλιάδων ετών. Τη θεραπευτική αυτή μέθοδο την ονόμασε Usui Shiki Ryoho Reiki (Usui System of Natural Healing using the Universal Life Energy). Ο Δάσκαλος Usui υποστήριζε ότι αυτή η γνώση δεν πρέπει να είναι προνόμιο μόνο των λίγων και δίδαξε τη μέθοδο ανοικτά για τη βοήθεια και θεραπεία όλων των ανθρώπων.

Το 1938 η Hawayo Takata έφερε τη θεραπευτική μέθοδο στη Δύση. Αργότερα, η εγγονή της, Phyllis Lei Furumoto μαζί με άλλους Reiki Masters ίδρυσαν το 1983 την Reiki Alliance με σκοπό να διδαχθεί και να διαδοθεί το Reiki σ’ όλον τον κόσμο. Στο πρώτο συνέδριο αναγνωρίσθηκε η Phyllis Lei Furumoto σαν ο πρώτος Γνώστης του Reiki στην πνευματική οδό των Mikao Usui, Chujiro Hayashi και Hawayo Takata. Στις μέρες μας το Reiki έχει αποκτήσει παγκόσμια αναγνώριση και χρησιμοποιείται ευρέως.

Usui Shiki Ryoho Reiki Εσωτέρας - Ενεργειακή Θεραπεία

Οι λέξεις Shiki Ryoho στα ιαπωνικά σημαίνουν φυσική μέθοδος ίασης ενώ η λέξη Reiki σημαίνει Συμπαντική Ζωτική Ενέργεια. Η θεραπευτική αυτή ενεργειακή μέθοδος ασχολείται με το αιθερικό σώμα του ανθρώπου και τα ενεργειακά κέντρα αυτού του πεδίου. Κατά τη θεραπεία, ο θεραπευτής συνδέεται με την Πηγή της Συμπαντικής Ενέργειας -γίνεται κανάλι της- και η ενέργεια ρέει μέσα από τα χέρια του. Προκειμένου να γίνει αυτό, ο θεραπευτής χρειάζεται να λάβει τη γνώση του μυστηρίου του Reiki από έναν δάσκαλο μέσω ενός τελετουργικού και να μυηθεί στη διδασκαλία του Reiki.

To Reiki Εσωτέρας είναι μια πνευματική θεραπεία όπου ο θεραπευτής εργάζεται με σαφές πλαίσιο ακολουθώντας το πρωτόκολλο θεραπείας, τους κανόνες και νόμους της Εσωτέρας Θεραπευτικής όπως ορίζονται στην Εσωτερική Διδασκαλία του Θιβετανού Διδασκάλου Djwal Khul και ως ενεργειακή μέθοδος θεραπείας αποτελεί μέρος μιας συνεδρίας Ενεργειακής Εσωτέρας ΨυχοΘεραπευτικής.

Σκοπός του θεραπευτή Reiki Εσωτέρας είναι να κινητοποιήσει τον θεραπευόμενο να  κάνει συνειδητή επαφή με το εσωτερικό του φως -την ψυχή έτσι ώστε η ενέργεια της ψυχής του να ρέει ανεμπόδιστη και ο Ανώτερος Εαυτός να καθοδηγεί τη δράση του στη ζωή.

Σε μια συνεδρία Reiki Εσωτέρας ο θεραπευτής έχοντας εδραιώσει την επαφή με την ψυχή, έλκει την ενέργεια της ψυχής και της Πηγής –την Ενέργεια της Αγάπης. Στη συνέχεια ακτινοβολεί την ενέργεια -μέσω των χεριών του- εξισορροπώντας και εναρμονίζοντας τα ενεργειακά κέντρα του θεραπευόμενου. Ο δέκτης βιώνει βαθιά ηρεμία και γαλήνη. Οι πολύ δεκτικοί άνθρωποι αντιλαμβάνονται τη θεραπευτική αυτή ενέργεια ως αγάπη.

Η θεραπεία Reiki Εσωτέρας βοηθά τον άνθρωπο να έρθει σ’ επαφή με την εσωτερική του καθοδήγηση – την ψυχή αφυπνίζοντας τις αυτοθεραπευτικές δυνάμεις του αφού ο ίδιος ο άνθρωπος φέρει μέσα του τον εσώτερο θεραπευτή. Η θεραπεία βοηθά να λυθεί η μπλοκαρισμένη ενέργεια’ εναρμονίζει, εξισορροπεί, επιδρά σε όλα τα επίπεδα -σωματικό/αιθερικό, συναισθηματικό, νοητικό, ψυχικό και πνευματικό- και επαναφέρει την αρμονία στην ανθρώπινη ύπαρξη.

Η θεραπεία Reiki Εσωτέρας μπορεί να συνδυαστεί με την ηχοθεραπεία και τους θεραπευτικούς ήχους.

Ηχοθεραπεία – Μουσικοθεραπεία - Ενεργειακή Θεραπεία

Ο ήχος της ψυχής προσφέρει υπηρεσίες για προσωπική ανάπτυξη, αυτογνωσία, πνευματική αφύπνιση και ολοκληρωμένη θεραπεία με την ψυχοθεραπεία, τις ενεργειακές θεραπείες, την εκπαίδευση και την εσωτερική διδασκαλία

Ο ήχος της ψυχής -στις σημερινές έκτακτες συνθήκες του νέου lockdown- συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά -σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση- παρέχοντας Υπηρεσίες Υγείας ακολουθώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής όπως ορίζονται από το Υπουργείο Υγείας και οι υπηρεσίες μας προσφέρονται με ασφάλεια στον χώρο μας -δια ζώσης- καθώς και online.
Προχωράμε με τη ροή της ζωής συνεχίζοντας την εξελικτική μας πορεία’ την προσωπική ανάπτυξη, την πνευματική αφύπνιση και τη θεραπεία!

ok
X