Ηχοθεραπεία / Μουσικοθεραπεία

Όπως ολόκληρο το σύμπαν διέπεται από ήχο, δόνηση, ρυθμό, αρμονία και μουσική’ έτσι και ο άνθρωπος όντας μέρος του συνόλου διέπεται από τις ίδιες αρχές.

Η ευεργετική επίδραση του ήχου και της μουσικής στην υγεία του ανθρώπου είναι γνωστή εδώ και χιλιάδες χρόνια. Οι Αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν τους μουσικούς ήχους ως μέσον θεραπείας πιστεύοντας ότι η αρμονία της μουσικής μπορεί να αποκαταστήσει τη διαταραγμένη ψυχοσωματική ισορροπία του ανθρώπου. Ο Αριστοτέλης υποστήριζε ότι η μουσική είναι συναισθηματική κάθαρση ενώ ο Πλάτωνας την χαρακτήριζε ως το φάρμακο της ψυχής. Επίσης στις χώρες της Ανατολής χρησιμοποιούνταν οι ήχοι από ηχογαβάθες, gong και φωνή για θεραπευτικούς σκοπούς.

Η ηχοθεραπεία -κατά Peter Hess είναι μια βαθιά ενεργειακή θεραπεία μέσω του ήχου και της δόνησης. Ο  Peter Hess έχοντας μελετήσει για περισσότερο από είκοσι χρόνια τις θεραπευτικές ιδιότητες των ήχων στο Νεπάλ, την Ινδία και το Θιβέτ, προσάρμοσε τη θεραπευτική μέθοδο στις ανάγκες του δυτικού ανθρώπου. Στη συνεδρία ηχοθεραπείας χρησιμοποιούνται ειδικές θεραπευτικές πιστοποιημένες ηχογαβάθες Peter Hess® που κατασκευάζονται στο Νεπάλ και το Θιβέτ από κράμα ποιοτικών αυθεντικών μετάλλων το οποίο είναι καθοριστικός παράγοντας για την υψηλή ποιότητα των δονήσεων και ήχου που παράγουν.

Σε μια συνεδρία ηχοθεραπείας -στον ήχο της ψυχής– ο ενεργειακός θεραπευτής εργάζεται με σαφές πλαίσιο ακολουθώντας το πρωτόκολλο θεραπείας, τους κανόνες και νόμους της Εσωτέρας Θεραπευτικής όπως ορίζονται από τον Θιβετανό Διδάσκαλο Djwal Khul στο ομότιτλο βιβλίο της Alice Bailey και η θεραπεία αποτελεί μέρος μιας συνεδρίας Ενεργειακής Εσωτέρας ΨυχοΘεραπευτικής.

Στη συνεδρία ηχοθεραπείας ο θεραπευτής έχοντας εδραιώσει την επαφή με την ψυχή, έλκει την ενέργεια της ψυχής και της Πηγής –την Ενέργεια της Αγάπης- και την ακτινοβολεί -μέσω των χεριών του- εναρμονίζοντας τα ενεργειακά κέντρα του θεραπευόμενου. Στη συνέχεια τοποθετεί τις ειδικές θεραπευτικές ηχογαβάθες πάνω στα σημεία του σώματος του θεραπευόμενου που αντιστοιχούν στα ενεργειακά κέντρα-chakras και εργάζεται με συγκεκριμένο τρόπο προσαρμοσμένο στις ανάγκες του ανθρώπου.

Οι ηχογαβάθες κρούονται απαλά και ρυθμικά με ειδική μαλέτα’ παράγουν όμορφους, σφαιρικούς ήχους -μια ιδιαίτερη μουσική- και τις κατάλληλες θεραπευτικές δονήσεις για κάθε ενεργειακό κέντρο. Όλα τα σώματα -φυσικό/αιθερικό, συναίσθημα, νους, ψυχή και πνεύμα- εναρμονίζονται με τις θεραπευτικές δονήσεις και ευθυγραμμίζονται μεταξύ τους’ ο άνθρωπος εισέρχεται σε μία κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης μέσω της οποίας ενεργοποιούνται οι αυτοθεραπευτικές δυνάμεις του.

Ηχοθεραπεία – Μουσικοθεραπεία - Ενεργειακή Θεραπεία

Μια ατομική συνεδρία μπορεί να περιλαμβάνει ποικίλους τρόπους θεραπείας θεραπευτικά settings- ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του θεραπευόμενου. Για παράδειγμα, μπορεί να περιλαμβάνει θεραπεία με τα gong τα οποία κρούονται απαλά και ο άνθρωπος δέχεται τα θεραπευτικά κύματα ήχου’ καθοδηγούμενους οραματισμούς ή ταξίδια φαντασίας όπου ο θεραπευτής χρησιμοποιεί και τη φωνή μέσω της διήγησης σε συνδυασμό με τους θεραπευτικούς ήχους.

Οι πλούσιοι -σε αρμονικές- ήχοι που παράγουν οι ηχογαβάθες και τα  gong “αγκαλιάζουν” τον άνθρωπο δημιουργώντας μια υγιή “μήτρα” βοηθώντας τον να κάνει επαφή με τον πυρήνα του. Οι θεραπευτικοί αυτοί ήχοι προσομοιάζουν τον ενδομητριακό κόσμο των ήχων -την προγεννητική  περίοδο- εκεί όπου ο άνθρωπος συνδέεται με την “αρχέγονη εμπιστοσύνη” ως την πρωταρχική εμπειρία της ανθρώπινης ύπαρξης και θεμελιώδες στοιχείο για την αυτοθεραπεία του.

Ο συντονισμός είναι η βάση της θεραπείας μέσω του ήχου και της μουσικής, επειδή η αρχή στην ακουστική του συντονισμού δεν ισχύει μόνο για τα μουσικά όργανα αλλά και για το ανθρώπινο σώμα. Ο άνθρωπος μπορεί να συγκριθεί με ένα πολύπλοκο, μοναδικό αλλά καλοκουρδισμένο όργανο μουσικής.

Σε μια συνεδρία μουσικοθεραπείας, ο θεραπευτής-μουσικός χρησιμοποιεί την ακρόαση της κλασικής μουσικής ως θεραπεία’ ο θεραπευόμενος “μυείται” σ’ αυτόν τον μαγικό, πλούσιο, θεραπευτικό κόσμο των μουσικών ήχων με τις ανώτερες δονήσεις. Επίσης μέσω των μουσικών οργάνων –violoncello και piano– ο θεραπευτής-μουσικός μπορεί να ερμηνεύσει ένα κλασικό κομμάτι όπου υπάρχει συγκεκριμένη φόρμα, μελωδία και μουσική φράση ή να χρησιμοποιήσει τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Το ηχόχρωμα του συγκεκριμένου οργάνου, η δόνησή του, η ελεύθερη φόρμα ή η συγκεκριμένη μελωδία βοηθούν τον άνθρωπο να έρθει σ’ επαφή με τον Ανώτερο Εαυτό’ η μουσική επιτρέπει να αναδυθούν καταπιεσμένα, ξεχασμένα συναισθήματα όπου έρχονται στην επιφάνεια για να βιωθούν, αναλυθούν  και να ξεπεραστούν με την ψυχοθεραπευτική εργασία και τη βοήθεια του θεραπευτή. Η μουσική “αγγίζει” βαθιά τον θεραπευόμενο φέρνοντάς τον σ’ επαφή με τον αληθινό εαυτό του –την ψυχή.

Οι ασθένειες οφείλονται στη μη εκφρασμένη δημιουργική ενέργεια του ανθρώπου και στη δυσαρμονία της κατάστασης δόνησής του. Οι ήχοι και η αρμονία της μουσικής επαναφέρουν τον θεραπευόμενο σε υγιή κραδασμιακή κατάσταση, τον συντονίζουν με τον Εσώτερο Εαυτό και έτσι υποστηρίζουν τη φυσική τάση του ανθρώπου να είναι αρμονικός και υγιής, να εκφράσει τη δημιουργικότητά του και να βρει τον σκοπό του.

Ο ήχος της ψυχής προσφέρει υπηρεσίες για προσωπική ανάπτυξη, αυτογνωσία, πνευματική αφύπνιση και ολοκληρωμένη θεραπεία με την ψυχοθεραπεία, τις ενεργειακές θεραπείες, την εκπαίδευση και την εσωτερική διδασκαλία

Ενεργειακές Θεραπείες - ΨυχοΘεραπεία

Διαβάστε Επίσης

Ο ήχος της ψυχής -στις σημερινές έκτακτες συνθήκες του νέου lockdown- συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά -σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση- παρέχοντας Υπηρεσίες Υγείας ακολουθώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής όπως ορίζονται από το Υπουργείο Υγείας και οι υπηρεσίες μας προσφέρονται με ασφάλεια στον χώρο μας -δια ζώσης- καθώς και online.
Προχωράμε με τη ροή της ζωής συνεχίζοντας την εξελικτική μας πορεία’ την προσωπική ανάπτυξη, την πνευματική αφύπνιση και τη θεραπεία!

ok
X