Σεμινάρια – Μυήσεις Usui Reiki & Tibetan Reiki 1ου, 2ου και 3ου Βαθμού

Σεμινάρια – Μυήσεις Usui Reiki & Tibetan Reiki 1ου, 2ου και 3ου Βαθμού

Η λέξη “Reiki” στα ιαπωνικά σημαίνει Συμπαντική Ζωτική Ενέργεια και περιγράφει την άπειρη και ανεξάντλητη ενέργεια που αποτελεί την ουσία των πάντων και διατηρεί τη ζωή στο σύμπαν.

 

Ο άνθρωπος είναι ενέργεια’ ένα κανάλι ενέργειας’ είναι συνδεδεμένος με τη Συμπαντική Ζωτική Ενέργεια, είναι συνδεδεμένος με το Reiki’ φέρει μέσα του τον εσώτερο θεραπευτή. Όταν γεννιέται, είναι πιο κοντά στο εσωτερικό του φως, είναι πιο κοντά στο Reiki…

 

Μεγαλώνοντας όμως, φορτώνεται –ακόμα περισσότερο- με τραυματικά βιώματα, καταπιεσμένα συναισθήματα και αρνητικές σκέψεις’ απομακρύνεται από το εσωτερικό του φως, τον αληθινό του εαυτό και αυτή η σύνδεση –η έμφυτη σύνδεση- “ξεχνιέται”. Τα καταπιεσμένα συναισθήματα και οι αρνητικές σκέψεις προσκολλώνται στο ενεργειακό πεδίο του ανθρώπου,  παρεμποδίζοντας έτσι την ελεύθερη ροή της ενέργειας και ο άνθρωπος χάνει αυτήν την έμφυτη ικανότητα της αυτοθεραπείας του.

 

Οι συντονισμοί του Reiki “ανοίγουν” αυτό το κανάλι, επιτρέπουν στην ενέργεια να ρέει πιο ελεύθερα, επανασυντονίζουν τον άνθρωπο με το φως του, με τον πυρήνα του και με την ξεχασμένη του ικανότητα να θεραπεύει…

 

Στα σεμινάρια – μυήσεις του Reiki ο μαθητής λαμβάνει τους συντονισμούς και τη διδασκαλία και μαθαίνει να εφαρμόζει πρακτικά τη θεραπεία του Reiki.

 

Η μύηση δίνεται από τον δάσκαλο στον μαθητή κατά τη διάρκεια ενός τελετουργικού. Κατά τον συντονισμό, ο μαθητής εναρμονίζεται με τη Συμπαντική Ζωτική Ενέργεια μέσω του δασκάλου ο οποίος λειτουργεί ως μετασχηματιστής ενέργειας, διοχετεύοντας την ενέργεια από την Πηγή στον άνθρωπο. Η ενέργεια ρέει στον μαθητή μέσω του Κέντρου Κεφαλής και του Κέντρου Καρδιάς στο Κέντρο Ajna και στη συνέχεια στις παλάμες του. Ο άνθρωπος μετά μπορεί να ακτινοβολεί την ενέργεια μέσω των χεριών του.

 

Ο δάσκαλος του Reiki φέρει πρωταρχική ευθύνη να έχει ασχοληθεί μακροχρόνια και σε βάθος -και να συνεχίζει να ασχολείται με ευλάβεια- με την κάθαρση των δικών του ενεργειακών φορέων -φυσικό/αιθερικό, συναισθηματικό, νοητικό-, να έχει αφιερώσει τη ζωή του στο ταξίδι της εύρεσης της δικής του αλήθειας ώστε να είναι ο ίδιος ένα -όσο το δυνατόν- αγνότερο κανάλι για τη Συμπαντική Ζωτική Ενέργεια που μετασχηματίζει και ακτινοβολεί κατά τον συντονισμό στον μαθητή.

 

Στο φυσικό επίπεδο φέρει ευθύνη να μην επιβαρύνει το σώμα με τοξίνες και βαριές δονήσεις που προκαλούνται από τη μη-χορτοφαγική διατροφή αλλά να είναι αυστηρά χορτοφάγος -η διατροφή του να περιορίζεται σε λαχανικά, όσπρια, σπόρους, φρούτα και ξηρούς καρπούς- απέχοντας επίσης από τις χαμηλές δονήσεις του αλκοόλ και του καπνού. Στο συναισθηματικό και νοητικό επίπεδο εργάζεται με τον εαυτό του με συνέπεια, καθαρίζοντας αυτά τα σώματα από φόβους, τραύματα, θυμαπάτες και αυταπάτες.

 

Όλος του ο βίος είναι διαλογιστικός δείχνοντας σεβασμό σ’ όλες τις μορφές ζωής ακολουθώντας τους Συμπαντικούς Νόμους και τη ροή της Συμπαντικής Ζωτικής Ενέργειας.

 

Κατά τη διάρκεια του συντονισμού,  ο άνθρωπος βιώνει βαθιά μέσα του μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Έρχεται σ’ επαφή με το μεγαλείο της Ύπαρξης, την Ανώτερη Σοφία’ έρχεται πιο κοντά με τον πυρήνα του, με τον πραγματικό εαυτό του. Η τελετουργία αυτή της μύησης είναι τόσο για τον μαθητή όσο και για τον δάσκαλο, μια μοναδική, ιερή και βαθιά μυστικιστική εμπειρία.

 

Το Reiki είναι ένα τρόπος να συνδεθεί ο άνθρωπος με την Πηγή όλων των θεραπειών, την ενέργεια της Αγάπης και να δώσει αυτό το δώρο του Reiki, το δώρο των “θεραπευτικών χεριών” στον εαυτό του και στους άλλους. Είναι δρόμος προς την αυτογνωσία και στο Φως.

 

Ο άνθρωπος παίρνοντας μια μύηση δε γίνεται θεραπευτής –με την ουσιαστική έννοια του όρου- αλλά ούτε δάσκαλος. Η πορεία προς το Φως είναι μακρά, μοναχική’ απαιτεί τον προσωπικό μόχθο για τον εξαγνισμό των κατώτερων φορέων και την αφύπνιση της συνείδησης.