Ταξίδια Φαντασίας με τον Ήχο

“Μια φορά και έναν καιρό… μέσα σ’ ένα μεγάααλο δάσος με βελανιδιές, ζούσε ένας σοφός και σιωπηλός γίγαντας…”

 

Τα ταξίδια φαντασίας είναι διηγήσεις με τον ήχο της φωνής μαζί με επιλεγμένη και στοχευμένη χρήση ήχων από θεραπευτικές ηχογαβάθες και gong. Τα ταξίδια φαντασίας μπορεί να περιλαμβάνουν παραμύθια, ονειρικά ταξίδια ή οραματισμούς. Οι ήχοι ζωντανεύουν τις εσωτερικές εικόνες’ βοηθούν τον θεραπευόμενο να χαλαρώσει βαθιά και να έρθει σ’ επαφή με τον πυρήνα του μεταφέροντάς τον στον δικό του ονειρικό, παραμυθένιο κόσμο όπου “βιώνει” την πλοκή του παραμυθιού… του ονειρικού ταξιδιού…

Τα παραμύθια που χρησιμοποιούνται στα ταξίδια φαντασίας είναι εξειδικευμένα παραμύθια με σκοπό τη βαθιά θεραπεία. Η θεραπευτική αυτή εργασία βοηθάει τον άνθρωπο να κάνει συνειδητοποιήσεις, να ξεπεράσει φόβους, να κάνει επαφή με την εσωτερική του δύναμη και καθοδήγηση ώστε να υπερβεί τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που  αντιμετωπίζει.

Στο παραμύθι -όπως και στη ζωή- ο ήρωας αντιμετωπίζει τη δυσκολία-πρόκληση και με την ανάλογη προσπάθεια επιτυγχάνει την υπέρβαση. Ο άνθρωπος ταυτίζεται με τον ήρωα του παραμυθιού και συνδέει τη δυσκολία του ήρωα με τη δική του πραγματική πρόκληση. Μ’ αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μια γέφυρα ανάμεσα στο συνειδητό και το ασυνείδητο. Μία πραγματική δυσκολία που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος μπορεί να ξεπεραστεί μέσα από το θεραπευτικό ταξίδι και την εργασία με τους θεραπευτές.

Τα παραμύθια όπως μαθαίνονται στα παιδιά, περιέχουν στερεότυπα για τη ζωή, τη χαρά, την αληθινή δημιουργικότητα κρατώντας τον άνθρωπο εγκλωβισμένο μέσα σε πλάνες και αυταπάτες.

“… και ‘ζήσαν αυτοί καλά και ‘μείς καλύτερα…”

 Σε μία κοινωνία που προγραμματίζει τους ανθρώπους να λειτουργούν με στερεότυπα και μόνο με τη λογική -χρησιμοποιώντας κατά βάση το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου- ο άνθρωπος έχει ξεχάσει να είναι δημιουργικός’ έχει πάψει να λειτουργεί και με το δεξί μέρος που είναι το ημισφαίριο της δημιουργικότητας, της φαντασίας, της ποίησης και της αγάπης. Τα ταξίδια φαντασίας επιτρέπουν στον θεραπευόμενο να ανακτήσει αυτήν την ικανότητα και να ξαναβρεί την πηγή της φαντασίας και της δημιουργικότητας με τις άπειρες δυνατότητες.

Ο θεραπευόμενος μέσα από το βίωμα του παραμυθιού μπορεί να ξανακάνει επαφή με το ξεχασμένο παιδί μέσα του’ το αγνό παιδί που είναι πιο κοντά στον πυρήνα του, την αλήθεια και την ευφυΐα του’ το παιδί  που είναι γεμάτο χαρά και ενθουσιασμό για τη ζωή…

Ηχοθεραπεία σε Ομάδα - Ταξίδια Φαντασίας με τον Ήχο

Στις ομάδες θεραπευτικής με τα ταξίδια φαντασίας τα στερεότυπα –εντός του θεραπευόμενου- μετουσιώνονται…

Ο άγριος και τρομακτικός γίγαντας μεταμορφώνεται σε έναν γίγαντα καλοσυνάτο, σοφό και σιωπηλό’ αντιπροσωπεύοντας την ανεξάντλητη δύναμη που κρύβει ο καθένας μέσα του, που βρίσκεται σε λήθαργο και καλείται να ξυπνήσει…

Το ανυπότακτο κουνελάκι επιβραβεύεται επειδή ακολουθεί την εσωτερική του φωνή’ είναι κοντά στην ευφυία του, είναι ο εαυτός του, αμφισβητεί όλες τις εξωτερικές φωνές και ανακαλύπτει τη δική του αλήθεια…

Η εργασία με τους ήχους και τα ταξίδια φαντασίας βοηθούν τον άνθρωπο να  λειτουργεί και από το δεξί ημισφαίριο, έχοντας μεγαλύτερη πρόσβαση στη διαίσθησή του. Ο άνθρωπος πηγαίνει στο κέντρο του, κάνει επαφή με την  εσωτερική του σοφία και καθοδήγηση, ξαναβρίσκει τη δική του πηγή με τις άπειρες δυνατότητες και επιτρέπει στον εαυτό του να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές, να ξεπεράσει τις προσωπικές του προκλήσεις και να μεταμορφώσει τη ζωή του.

Στα ταξίδια φαντασίας ο άνθρωπος χαλαρώνει βαθιά και αφήνεται στις θεραπευτικές δονήσεις από τις ηχογαβάθες και τα gong... Στο τέλος της διήγησης, ο θεραπευόμενος μπορεί να μοιραστεί το προσωπικό του βίωμα.

Η θεραπευτική εργασία με τα ταξίδια φαντασίας επιτρέπει να αναδυθούν καταπιεσμένα συναισθήματα για να βιωθούν και να μοιραστούν μέσα στο ασφαλές θεραπευτικό πλαίσιο και τη στήριξη της ομάδας. Το ζεύγος των θεραπευτών υποστηρίζει και βοηθά ψυχοθεραπευτικά τον θεραπευόμενο να συνειδητοποιήσει, να ξεπεράσει και να απελευθερωθεί από περιοριστικά πρότυπα σκέψης και παλιούς τραυματικούς ρόλους ώστε να ζήσει αληθινά και ευτυχισμένα.

Τα ταξίδια φαντασίας διευρύνουν τη συνείδηση, βοηθούν τον θεραπευόμενο να ξεφύγει από τα στερεότυπα και να κάνει επαφή με την κρυμμένη δύναμη μέσα του. Τα μηνύματα που περνούν είναι μηνύματα για την αγάπη, τον σεβασμό, την ελευθερία, την εμπιστοσύνη’ εμπιστοσύνη στον εαυτό του και τους άλλους, στην Ανώτερη Δύναμη, στο Σχέδιο της Ύπαρξης.

Ο άνθρωπος καλείται να βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση, αμφισβήτηση και αναθεώρηση όλων όσων έχει μάθει… με απώτερο σκοπό την εύρεση της δικής του αλήθειας και της πραγματικής χαράς…

 

…και έτσι όλοι ζούμε καλύτερα!…

Ο ήχος της ψυχής προσφέρει υπηρεσίες για προσωπική ανάπτυξη, αυτογνωσία, πνευματική αφύπνιση και ολοκληρωμένη θεραπεία με την ψυχοθεραπεία, τις ενεργειακές θεραπείες, την εκπαίδευση και την εσωτερική διδασκαλία

Ο ήχος της ψυχής -στις σημερινές έκτακτες συνθήκες του νέου lockdown- συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά -σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση- παρέχοντας Υπηρεσίες Υγείας ακολουθώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής όπως ορίζονται από το Υπουργείο Υγείας και οι υπηρεσίες μας προσφέρονται με ασφάλεια στον χώρο μας -δια ζώσης- καθώς και online.
Προχωράμε με τη ροή της ζωής συνεχίζοντας την εξελικτική μας πορεία’ την προσωπική ανάπτυξη, την πνευματική αφύπνιση και τη θεραπεία!

ok
X