Εσωτέρα ΗχοΘεραπευτική – Η Θεραπεία της Ένωσης

Εσωτέρα ΗχοΘεραπευτική - Η Θεραπεία της Ένωσης

Κάθε άνθρωπος αποζητά την ολοκλήρωση’ βιώνει βαθιά μέσα του την ανάγκη να “ενωθεί” με το άλλο του “μισό”. Η σημερινή εποχή καλεί -περισσότερο από ποτέ- για την ένωση, τη σύνθεση, την ολότητα, τη συν-δημιουργία για ανώτερο σκοπό. Ο άνθρωπος καλείται να ενοποιηθεί ο ίδιος, να αγκαλιάσει τις διαφορετικές ποιότητες μέσα του, το άρρεν και το θήλυ, το yin και το yang, να επιτρέψει να συνυπάρξουν και να εκφραστούν εξίσου’ να είναι “ολόκληρος”, πλήρης, θεραπευμένος, αρμονικός. Έχοντας επιτύχει την ενότητα μέσα του, μπορεί να “ενωθεί” με το άλλο του “ολόκληρο” για να συν-δημιουργήσουν και να υλοποιήσουν τον ιερό κοινό σκοπό.

 

Το ζεύγος των θεραπευτών είναι τα δύο “ολόκληρα μισά” που ενώνονται για να πραγματοποιήσουν τον ιερό κοινό σκοπό’ την υπηρεσία για την ανθρωπότητα’ την ολοκληρωμένη θεραπεία του ανθρώπου. Οι δυο τους έχοντας αντιμετωπίσει τους υπαρξιακούς τους φόβους και πάνω απ’ όλα τον φόβο της ένωσης, τολμούν να αφεθούν στη σχέση “λιώνοντας” ο ένας μέσα στον άλλον διατηρώντας ανέπαφη την ακεραιότητα και τη μοναδικότητά τους. Η σχέση τους είναι σχέση εμπιστοσύνης και αγάπης. Οι θεραπευτές λειτουργούν ως ένα μέσα από τη σχέση τους’ οι “νότες” τους συνηχούν. Τα “εγώ” έχουν υποταχθεί στο “εμείς”. Έχουν αγωνιστεί μαζί να καθαρίσουν και να αποτινάξουν οτιδήποτε παρεμποδίζει την πραγμάτωση του σκοπού.

 

Η σχέση αυτή απαιτεί την πλήρη μεταμόρφωση της προσωπικότητας. Ο σύντροφος-θεραπευτής όντας συνοδοιπόρος στέκει συμπαραστάτης και αρωγός στην ιερή αυτή διαδικασία εξαγνισμού που επιτελεί ο σύντροφος του’ “γίνεται το απάνεμο λιμάνι”, εκεί όπου μπορεί να ηρεμήσει και να ξεκουραστεί μετά από την επίπονη, κοπιαστική μα απολύτως αναγκαία κάθαρση των φορέων του, την αντιμετώπιση των βαθύτερων του φόβων.

 

Τα τραύματα τους έχουν θραυτεί’ έχει συνθλιβεί ο φόβος της ένωσης’ έχουν επιτύχει την ένωση από ψυχής. Η ένωση κυριαρχεί στη σχέση τους ως πρωταρχικό στοιχείο της ύπαρξης. Το ζεύγος έχει ενωθεί για την υλοποίηση του κοινού πνευματικού έργου. Η αγάπη του ενός για τον άλλον μετουσιώνεται σε αγάπη του ζεύγους για την ανθρωπότητα μέσω της ανιδιοτελούς υπηρεσίας’ την αφύπνιση της συνειδητότητας και την ολοκληρωμένη θεραπεία του ανθρώπου.

 

Η Εσωτέρα ΗχοΘεραπευτική –η θεραπεία της ένωσης- αποτελεί μία καινοτόμος θεραπευτική προσέγγιση, τη θεραπεία του μέλλοντος που ορίζει η νέα εποχή. Είναι μία συνθετική ολιστική θεραπευτική προσέγγιση που συνδυάζει την ενεργειακή θεραπεία, τη συμβουλευτική, την εσωτέρα ψυχολογία και την εσωτερική διδασκαλία. Αυτή η θεραπευτική προσέγγιση αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως όλον –σώμα, συναίσθημα, νους, ψυχή και πνεύμα-‘ θεραπεύει βαθιά -μέσω της ενεργειακής θεραπείας- ενώ παράλληλα “αγκαλιάζει” και υποστηρίζει το ζευγάρι των θεραπευόμενων -μέσω της συμβουλευτικής, της εσωτέρας ψυχολογίας και της εσωτερικής διδασκαλίας, βοηθώντας τους να ξεπεράσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στη σχέση τους και να προχωρήσουν μαζί στην κοινή τους πορεία αυτογνωσίας και εξέλιξης.

Σε μία συνεδρία Εσωτέρας ΗχοΘεραπευτικής το ζεύγος των θεραπευτών εργάζεται μαζί-ταυτόχρονα με το ζευγάρι των θεραπευόμενων. Οι θεραπευόμενοι μοιράζονται τα θέματα που τους απασχολούν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη σχέση τους. Οι θεραπευτές υποστηρίζουν ουσιαστικά τους θεραπευόμενους -μέσω της συμβουλευτικής, της εσωτέρας ψυχολογίας και της εσωτερικής διδασκαλίας, βοηθώντας τους να αντιληφθούν  και να συνειδητοποιήσουν τις βαθύτερες αιτίες των θεμάτων που βιώνουν ως ζευγάρι, να αφυπνιστούν και να προχωρήσουν μαζί στις απαραίτητες αλλαγές. Στη συνέχεια ο καθένας από τους θεραπευόμενους δέχεται την επιλεγμένη μέθοδο ενεργειακής θεραπείας με τους θεραπευτές να εργάζονται μαζί και να δίνουν συγχρόνως θεραπεία. Μ’ αυτόν τον τρόπο, η  θεραπεία που λαμβάνει το ζευγάρι είναι προσανατολισμένη στην ένωση και τη σύνθεση καθώς βρίσκονται και οι δύο στο θεραπευτικό πλαίσιο και δέχονται θεραπεία μαζί. Η όλη θεραπευτική προσέγγιση είναι συνθετική και ολοκληρωμένη καθώς οι θεραπευόμενοι ανακουφίζονται, ενδυναμώνονται, συνειδητοποιούν, αφυπνίζονται και υποστηρίζονται ουσιαστικά για να προχωρήσουν αρμονικά στη σχέση τους.

 

Ο θεραπευτές εργάζονται με το ζευγάρι των θεραπευόμενων σταθερά σιγά-σιγά χτίζοντας αυτήν τη θεραπευτική σχέση βαθιάς εμπιστοσύνης. Η δύναμη της θεραπευτικής συνεδρίας με το θεραπευτικό ζεύγος ενωμένο πολλαπλασιάζεται. Η υγιής “μήτρα” αποκτά μεγαλύτερη δυναμική. Το ζεύγος των θεραπευτών λειτουργεί -μέσα από την αγάπη- συμπληρωματικά, αρμονικά’ εκφράζεται ως ένα’ γίνεται το υγιές πρότυπο’ εκφράζει το αρσενικό και θηλυκό αρχέτυπο’ το yin και το yang’ το anima και το animus.

 

Οι θεραπευτές βοηθούν και υποστηρίζουν το ζευγάρι να απελευθερώσει καταπιεσμένα συναισθήματα, να ξεπεράσει συναισθηματικά τραύματα και τραυματικούς ρόλους, να επουλωθεί από τα τραυματικά αρσενικά και θηλυκά πρότυπα. Τα διαστρεβλωμένα πρότυπα -κακέκτυπα- εντός του θεραπευόμενου αρχίζουν να μετουσιώνονται… Οι διαφορετικές ποιότητες μέσα του σταματούν να αντιμάχονται η μία την άλλη και σταδιακά επέρχεται η ενοποίηση. Ο θεραπευόμενος βιώνει τη γαλήνη μέσα του. Ενοποιημένος πια παύει να συνάπτει σχέσεις από τα τραύματα του και γίνεται ικανός να σχετισθεί από ψυχής.

 

Σ’ αυτήν τη νέα θεραπευτική προσέγγιση προσφέρεται στο ζευγάρι θεραπευόμενων μια νέα δυναμική πορεία εξέλιξης. Βρίσκονται μαζί στο θεραπευτικό πλαίσιο -την ατραυμάτιστη περιοχή- δέχονται θεραπεία συγχρόνως και κάνουν από κοινού κατάθεση ο καθένας για τον εαυτό του αλλά και οι δύο μαζί για τη σχέση. Προχωράνε παράλληλα, μια κοινή πορεία εξέλιξης χωρίς να “μένει πίσω” ο ένας απ’ τους δύο. Το ζευγάρι έχει πλέον έναν νέο προσανατολισμό. Η ενέργεια μετουσιώνεται’ ο εστιασμός τους φεύγει από το “εγώ” και επικεντρώνεται στο “εμείς”. Οι προκλήσεις που έχουν, αντιμετωπίζονται ως ευκαιρία για εξέλιξη για να συνυπάρξουν σε μια ουσιαστική, ολοκληρωμένη σχέση με σεβασμό, εμπιστοσύνη, αγάπη και για να βρουν -ως ζευγάρι- τον δημιουργικό τους σκοπό -την ουσία της ζωής.