Εσωτέρα ΗχοΘεραπευτική – Η Θεραπεία της Ένωσης

Εσωτέρα ΗχοΘεραπευτική - Η Θεραπεία της Ένωσης

Κάθε άνθρωπος αποζητά την ολοκλήρωση’ βιώνει βαθιά μέσα του την ανάγκη να “ενωθεί” με το άλλο του “μισό”. Η σημερινή εποχή καλεί -περισσότερο από ποτέ- για την ένωση, τη σύνθεση, την ολότητα, τη συν-δημιουργία για ανώτερο σκοπό. Ο άνθρωπος καλείται να ενοποιηθεί ο ίδιος, να αγκαλιάσει τις διαφορετικές ποιότητες μέσα του, το άρρεν και το θήλυ, το yin και το yang, να επιτρέψει να συνυπάρξουν και να εκφραστούν εξίσου’ να είναι “ολόκληρος”, πλήρης, θεραπευμένος, αρμονικός. Έχοντας επιτύχει την ενότητα μέσα του, μπορεί να “ενωθεί” με το άλλο του “ολόκληρο” για να συν-δημιουργήσουν και να υλοποιήσουν τον ιερό κοινό σκοπό.

 

Το ζεύγος θεραπευτών είναι τα δύο “ολόκληρα μισά” που ενώνονται για να πραγματοποιήσουν τον ιερό κοινό σκοπό’ την υπηρεσία για την ανθρωπότητα’ την ολοκληρωμένη θεραπεία του ανθρώπου. Οι δυο τους έχοντας αντιμετωπίσει τους υπαρξιακούς τους φόβους και πάνω απ’ όλα τον φόβο της ένωσης, τολμούν να αφεθούν στη σχέση “λιώνοντας” ο ένας μέσα στον άλλον διατηρώντας ανέπαφη την ακεραιότητα και τη μοναδικότητά τους. Η σχέση τους είναι σχέση εμπιστοσύνης και αγάπης. Οι θεραπευτές λειτουργούν ως ένα μέσα από τη σχέση τους’ οι “νότες” τους συνηχούν. Τα “εγώ” έχουν υποταχθεί στο “εμείς”. Έχουν αγωνιστεί μαζί να καθαρίσουν και να αποτινάξουν οτιδήποτε παρεμποδίζει την πραγμάτωση του σκοπού.

 

Η σχέση αυτή απαιτεί την πλήρη μεταμόρφωση της προσωπικότητας. Ο σύντροφος-θεραπευτής όντας συνοδοιπόρος στέκει συμπαραστάτης και αρωγός στην ιερή αυτή διαδικασία εξαγνισμού που επιτελεί ο σύντροφος του’ “γίνεται” το απάνεμο λιμάνι, εκεί όπου μπορεί να ηρεμήσει και να ξεκουραστεί μετά από την επίπονη, κοπιαστική μα απολύτως αναγκαία κάθαρση των φορέων του, την αντιμετώπιση των βαθύτερων του φόβων.

 

Τα τραύματα τους έχουν θραυτεί’ έχει συνθλιβεί ο φόβος της ένωσης’ έχουν επιτύχει την ένωση από ψυχής. Η ένωση κυριαρχεί στη σχέση τους ως πρωταρχικό στοιχείο της ύπαρξης. Το ζεύγος έχει ενωθεί για την υλοποίηση του κοινού πνευματικού έργου. Η αγάπη του ενός για τον άλλον μετουσιώνεται σε αγάπη του ζεύγους για την ανθρωπότητα μέσω της ανιδιοτελούς υπηρεσίας’ την αφύπνιση της συνειδητότητας και την ολοκληρωμένη θεραπεία του ανθρώπου.

 

Η Εσωτέρα ΗχοΘεραπευτική είναι η ένωση της Εσωτέρας Θεραπευτικής και της Ηχοθεραπείας μέσω της -καταρχήν ένωσης από ψυχής- του ζεύγους των θεραπευτών για τον κοινό ανώτερο σκοπό’ τη θεραπεία του ανθρώπου σε όλα τα επίπεδα. Αποτελεί μια καινοτόμος προσέγγιση’ είναι η θεραπεία του μέλλοντος που ορίζει η νέα εποχή.

Στην θεραπευτική συνεδρία το ζεύγος θεραπευτών εργάζεται μαζί-ταυτόχρονα με έναν θεραπευόμενο ή με ζευγάρι θεραπευόμενων. Οι θεραπευτές ελκύουν τη Ζωτική Θεραπευτική Ενέργεια και “δίνουν” ταυτόχρονα θεραπεία.

 

Η δύναμη της θεραπευτικής συνεδρίας με το θεραπευτικό ζεύγος ενωμένο πολλαπλασιάζεται. Η υγιής “μήτρα” αποκτά μεγαλύτερη δυναμική. Το ζεύγος των θεραπευτών λειτουργεί -μέσα από την αγάπη- συμπληρωματικά, αρμονικά’ εκφράζεται ως ένα’ γίνεται το υγιές πρότυπο’ εκφράζει το αρσενικό και θηλυκό αρχέτυπο’ το yin και το yang’ το anima και το animus. Τα διαστρεβλωμένα πρότυπα -κακέκτυπα- εντός του θεραπευόμενου αρχίζουν να καταρρέουν. Οι διαφορετικές ποιότητες μέσα του σταματούν να αντιμάχονται η μία την άλλη και σταδιακά επέρχεται η ενοποίηση. Ο θεραπευόμενος βιώνει τη γαλήνη μέσα του. Ενοποιημένος πια παύει να συνάπτει σχέσεις από τα τραύματα του και γίνεται ικανός να σχετισθεί από ψυχής.

 

Σ’ αυτήν τη νέα θεραπευτική προσέγγιση προσφέρεται στο ζευγάρι θεραπευόμενων μια νέα δυναμική πορεία εξέλιξης. Βρίσκονται μαζί στο θεραπευτικό πλαίσιο -την ατραυμάτιστη περιοχή- δέχονται θεραπεία μαζί και κάνουν από κοινού κατάθεση ο καθένας για τον εαυτό του αλλά και οι δύο μαζί για τη σχέση. Προχωράνε μαζί, μια κοινή πορεία εξέλιξης χωρίς να “μένει πίσω” ο ένας απ’ τους δύο. Το ζευγάρι έχει πλέον έναν νέο προσανατολισμό. Η ενέργεια μετουσιώνεται’ ο εστιασμός τους φεύγει από το “εγώ” και επικεντρώνεται στο “εμείς”. Οι προκλήσεις που έχουν, αντιμετωπίζονται ως ευκαιρία για εξέλιξη για να συνυπάρξουν σε μια ουσιαστική, ολοκληρωμένη σχέση με σεβασμό, εμπιστοσύνη, αγάπη και για να βρουν -ως ζευγάρι- τον δημιουργικό τους σκοπό -την ουσία της ζωής.