Ενεργειακή Εσωτέρα ΨυχοΘεραπευτική - Η Ολοκληρωμένη Θεραπεία' Για Μια Όμορφη, Δημιουργική Ζωή’ Για Έναν Καλύτερο Κόσμο

Ενεργειακή Εσωτέρα ΨυχοΘεραπευτική – Η Ολοκληρωμένη Θεραπεία’ Για Μια Όμορφη, Δημιουργική Ζωή’ Για Έναν Καλύτερο Κόσμο

Η αναγκαιότητα της θεραπείας της ανθρωπότητας είναι μεγάλη όμως ο σύγχρονος άνθρωπος αδυνατεί ν’ αναγνωρίσει αυτήν τη βαθιά του ανάγκη

Πώς ζούμε στ’ αλήθεια; Πόσο συνειδητοί είμαστε; Ποια είναι η σχέση με τον εαυτό μας; Πώς σχετιζόμαστε με τους συνανθρώπους μας; Είμαστε σ’ επαφή με τη δική μας ψυχή – με την αληθινή μας νοημοσύνη; Κάνουμε χώρο για πνευματική ανάπτυξη;

Όλοι μας ευχόμαστε να ζήσουμε σ’ έναν ειρηνικό και φωτεινό πλανήτη – έναν κόσμο αγάπης και αρμονίας αλλά αλήθεια ποια είναι η συνειδητή προσπάθεια που κάνει ο καθένας μας για να γίνει αυτό πραγματικότητα;

Ο κάθε άνθρωπος είναι φως και αγάπη’ ο καθένας κρύβει μέσα του τον ένδον Θεό’ τον θείο Εαυτό’ αυτό το καθαρό ρεύμα ενέργειας – την ψυχή.

Δεν υπάρχει πιο ιερός σκοπός για τον άνθρωπο από την αποκάλυψη της εγγενούς θειότητάς του’ από το χρέος του ν’ ακτινοβολήσει το φως του’ σκοπός του είναι να εκπληρώσει το θέλημα του θείου Εαυτού και σύμφωνα με αυτό καλείται να ζει και να εργάζεται στον κόσμο. Ο λόγος της ψυχής είναι η αληθινή φωνή μέσα μας, ο μόνος και αλάνθαστος καθοδηγητής και αυτή είναι η μόνη φωνή που θα έπρεπε να ακούγεται…

Όμως ο άνθρωπος ανά τους αιώνες έχει ενσωματώσει τόσες πολλές εξωτερικές φωνές, πεποιθήσεις, προκαταλήψεις… είναι κυριολεκτικά ένα συνονθύλευμα όλων των παραπάνω ακολουθώντας όλες εκείνες τις εξωτερικές φωνές που συσκοτίζουν το δικό του φως και την αληθινή του νοημοσύνη ζώντας σύμφωνα με τον τρόπο που οι άλλοι θέλουν και όχι όπως ο Αληθινός Εαυτός – η ψυχή επιθυμεί.

Καταπιέζεις τα συναισθήματά σου μην τολμώντας να τα παραδεχτείς ούτε στον ίδιο σου τον εαυτό, ζεις μέσα στους φόβους και τις αυταπάτες σου, δεν έχεις αναγνωρίσει τα τραύματά σου και δεν έχεις εργαστεί συνειδητά ώστε να πάψουν να σε χειρίζονται… ζητάς καλύτερες σχέσεις, πώς όμως είναι δυνατόν να έχεις ορθές σχέσεις με τους συνανθρώπους σου όταν δεν έχεις μπορέσει να έχεις πρώτα απ’ όλα ορθή σχέση με τον εαυτό σου’ όταν δεν έχεις κάνει ποτέ αληθινή αυτογνωσία – τη βαθιά ενδοσκόπηση του εαυτού σου μέσω της επιστήμης της ψυχής και των ακτίνων’ όταν δεν έχεις διαλογιστεί αληθινά’ όταν δεν έχεις εμβαθύνει στην εσωτερική διδασκαλία’ όταν δεν έχεις ανοιχτεί στην αληθινή πνευματική θεραπεία’ όταν δεν έχεις θεραπευθεί ο ίδιος…

Ζεις τη ζωή σου σύμφωνα με αυτά που οι άλλοι σε μάθανε να υπηρετείς’ σε μάθανε να υπακούς τις εξωτερικές φωνές και όχι τη δική σου, ν’ ακολουθείς πιστά τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου σου χωρίς ούτε καν ν’ αναρωτηθείς ποτέ για την ορθότητά τους, ν’ ακολουθείς το επάγγελμα που οι άλλοι αποφάσισαν για σένα… και εάν οι άλλοι δεν επέλεξαν για σένα όπως νομίζεις, ζεις μέσα στη ψευδαίσθησή σου ότι η επιλογή ήταν δική σου… μα πώς θα μπορούσε να ακουστεί καθαρά η δική σου φωνή και το εσωτερικό σου κάλεσμα μέσα σε όλα αυτά που έχεις ενσωματώσει… έχεις μάθει να ζεις τη ζωή σου όπως η κοινωνία σ’ έχει προγραμματίσει και όχι σύμφωνα με το θέλημα της εσωτερικής σου καθοδήγησης – του Ανώτερου Εαυτού.

Βυθισμένος στις αυταπάτες σου κάποιες φορές η πραγματικότητά σου γίνεται ανυπόφορη και ψάχνεις να βρεις αυτό το “κάτι άλλο” το αληθινό που θα γεμίσει με νόημα τη ζωή σου, που θα δώσει σκοπό στην ύπαρξή σου… άλλες φορές πάλι έχεις συμβιβαστεί με τη ρουτίνα σου νομίζοντας ότι είσαι καλά και αυτή είναι η μεγαλύτερη και η πιο επικίνδυνη αυταπάτη…

Όμως ακόμα και αν δεν μπορείς να το αναγνωρίσεις βαθιά μέσα σου υπάρχει μια ανείπωτη θλίψη… για τα όνειρά σου που δεν πραγματοποιήθηκαν, για τη δημιουργικότητα που δεν είδε ακόμα το φως, για την αληθινή εσωτερική φωνή που δεν εκφράστηκε μέχρι τώρα…

Για σένα όμως, που διαβάζεις αυτό το άρθρο, που αποζητάς κάτι αλλά δε ξέρεις τι είναι αυτό…  που έκανες προσπάθεια να γνωρίσεις τον εαυτό σου – ν’ ανακαλύψεις ποιος πραγματικά είσαι και τον σκοπό που ήρθες να πραγματώσεις σ’ αυτήν τη ζωή αλλά δεν βοηθήθηκες αληθινά… που ζητάς ν’ απελευθερωθείς από τα τραύματά σου – από όλα αυτά που φέρεις μέσα σου και χρειάζεται να τα μετουσιώσεις για να θεραπευθείς αληθινά, για σένα που δεν έχεις ακόμα παραιτηθεί από τη ζωή, που αναζητάς ένα καλύτερο αύριο…

Ενεργειακή Εσωτέρα ΨυχοΘεραπευτική - Η Ολοκληρωμένη Θεραπεία' Για Μια Όμορφη, Δημιουργική Ζωή’ Για Έναν Καλύτερο Κόσμο

Η Ενεργειακή Εσωτέρα ΨυχοΘεραπευτική είναι μία πρωτοποριακή συνθετική ολιστική ψυχο-θεραπευτική προσέγγιση -η ολοκληρωμένη θεραπεία- που προσφέρει μοναδικά ο ήχος της ψυχής και συνδυάζει την Ενεργειακή Πνευματική Θεραπεία, την Εσωτέρα Ψυχολογία, τον Αποκρυφιστικό Διαλογισμό και την Εσωτερική Διδασκαλία. Η αληθινή θεραπευτική της δύναμη πηγάζει από το γεγονός ότι προσεγγίζει τον άνθρωπο ως ένα συνθετικό σύνολο – προσεγγίζει τον άνθρωπο όπως πραγματικά είναι. Η αληθινή θεραπεία του ανθρώπου δεν μπορεί παρά να είναι συνθετική. Επιπλέον αυτή η προσέγγιση συνθέτει – ενσωματώνει την αναγκαιότητα του ορθού διαλογισμού, της αληθινής θεραπείας που κινητοποιεί την ψυχή, τη σπουδαιότητα της πνευματικής αφύπνισης και της συνεχούς διεύρυνσης της συνείδησης.

Η προσέγγιση αυτή ξεπερνά τους περιορισμούς των κλασικών –αλλά και των άλλων ψυχοθεραπευτικών- προσεγγίσεων βοηθώντας τον άνθρωπο αληθινά και ουσιαστικά. Όπως αναφέρεται και στην Εσωτέρα Ψυχολογία, οι υπάρχουσες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις αναπόφευκτα υπόκεινται σε περιορισμούς καθώς αδυνατούν να δουν τον άνθρωπο σαν ένα συνθετικό σύνολο λόγω της μονόπλευρης εκπαίδευσης, της έλλειψης αληθινής γνώσης και της αποτυχίας της ενορατικής ικανότητας του μέσου ψυχολόγου.

Στην Ενεργειακή Εσωτέρα ΨυχοΘεραπευτική ο θεραπευτής έχοντας γίνει ο ίδιος φως για τον εαυτό του μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά τον άνθρωπο να προχωρήσει στο δικό του εσωτερικό θεραπευτικό ταξίδι. Εργάζεται με τον θεραπευόμενο σταθερά βήμα – βήμα χτίζοντας τη σχέση εμπιστοσύνης θεραπευτή – θεραπευόμενου στηρίζοντάς τον’ βοηθώντας τον να  συνειδητοποιήσει τις βαθύτερες αιτίες των θεμάτων του’ ν’ αφυπνιστεί και να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές.

Το θεραπευτικό έργο έγκειται στην αφύπνιση του θεραπευόμενου να πραγματώσει την επαφή με το εσωτερικό του φως έτσι ώστε η ενέργεια της ψυχής του να ρέει ανεμπόδιστη και ο Ανώτερος Εαυτός να γίνει ο οδηγός για την έκφρασή του στη ζωή.

Έτσι ο άνθρωπος μπορεί να κάνει ορθές ανθρώπινες σχέσεις’ μπορεί να επιτρέψει στην αληθινή δημιουργικότητά του να ανθίσει’ μπορεί να ζήσει με πληρότητα και αληθινό νόημα.

Εάν ο καθένας μας είχε το θάρρος να ξεκινήσει το ταξίδι της αληθινής αυτογνωσίας’ εάν ο καθένας τολμούσε να δει το σκοτάδι του και να εργαστεί συνειδητά για να το μετουσιώσει σε φως’ εάν μπορούσε να διαλογιστεί αληθινά και κύριο μέλημά του ήταν να διευρύνει τη συνείδησή του’ τότε θα μπορούσε να θεραπευθεί αληθινά’ τότε θα μπορούσε ν’ αποκαλύψει τον ένδον Θεό και ν’ ακτινοβολεί φως – να γίνει φως για τους ανθρώπους.

Αυτό το έργο, αυτή η ατομική προσπάθεια, ενώνεται με την προσπάθεια κάθε αναζητητή αυτού του κόσμου και το φως εν τη ενώσει μεγαλώνει και απλώνεται παντού. Έτσι ο πλανήτης μας θα αποτελείται απ’ όλο και περισσότερους συνειδητούς, αφυπνισμένους και φωτεινούς ανθρώπους προσανατολισμένους στο καλό.

Έτσι ο κόσμος μας θα είναι καλύτερος και αυτό το έργο από μόνο του είναι αληθινή υπηρεσία στην ανθρωπότητα.

Η ζωή μας και ο κόσμος μας αλλάζει από εμάς τους ίδιους καθώς ο καθένας μας αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της μιας ανθρωπότητας.

“Η ζωή είναι μία παγκόσμια ενωτική κίνηση οπότε με τον ίδιο τρόπο η συνείδησή μας είναι κοινή για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Εάν εγώ αλλάξω ριζικά τότε σίγουρα αυτό επηρεάζει ολόκληρη τη συνείδηση της ανθρωπότητας.”

Jiddu Krishnamurti

Για εκείνους που αναζητούν υπάρχουν όλες οι βοήθειες και είναι πάντα διαθέσιμες.

Είναι σε μας να αποφασίσουμε εάν θα συνεχίσουμε να ζούμε μη συνειδητά μέσα στα άλυτα θέματα, τα τραύματα και τις αυταπάτες μας ή θα ξεκινήσουμε το προσωπικό μας θεραπευτικό ταξίδι και θα μεταμορφώσουμε τη ζωή μας και τον κόσμο μας!

Ενεργειακή Εσωτέρα ΨυχοΘεραπευτική - Η Ολοκληρωμένη Θεραπεία' Για Μια Όμορφη, Δημιουργική Ζωή’ Για Έναν Καλύτερο Κόσμο