Nathalie Claudia Γκολέμη

Μουσικός / Ενεργειακή ΨυχοΘεραπεύτρια / Ηχοθεραπεύτρια / Reiki Master Teacher

 

Από πολύ μικρή ηλικία, ήρθα σ’ επαφή με τη μαγεία της κλασικής μουσικής και της τέχνης και άρχισα τη σπουδή μου στο piano και τον χορό. Ήδη από τότε μπορούσα να αντιληφθώ ότι είχα μια πολύ ιδιαίτερη σύνδεση με τη μουσική’ μια σύνδεση που άγγιζε την ψυχή μου. Βαθιά μέσα μου γνώριζα ότι η μουσική είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον σκοπό της ζωής μου και τον δρόμο του Φωτός. Διατηρώντας την επαφή με την ψυχή, διαφοροποιήθηκα από την οικογένεια –οι γονείς μου είχαν άλλα σχέδια για τις σπουδές και την επαγγελματική μου σταδιοδρομία- ακούγοντας την εσωτερική φωνή που με κρατούσε σταθερά στη μουσική…

 

Σπούδασα pianο και violoncello -και τα δύο μουσικά όργανα σε σολιστικό επίπεδο- με καταξιωμένους καθηγητές και διεθνούς φήμης σολίστ σε αναγνωρισμένα ωδεία στην Αθήνα. Το cellο ήταν το μουσικό όργανο που επέλεξα ακόμα πιο συνειδητά’ το ηχόχρωμά του και η δόνησή του “αγγίζουν” ακόμα περισσότερο την ψυχή μου. Επίσης σπούδασα μουσική στο Αμερικανικό Κολλέγιο-Deree καθώς και κλασικό χορό/μπαλλέτο που πάντα αγαπούσα -ακολουθώντας μια πολυετή εκπαίδευση της Royal Academy of Dance (RAD)– στο Deree και σε αναγνωρισμένες σχολές χορού.

 

Καθώς πάντα ένοιωθα πως η μουσική είναι η σύνδεση μου με το θείο’ ότι είναι διαλογισμός και βαθιά θεραπεία’ “άκουγα” πολύ πιο δυνατά την αληθινή μου φωνή που με οδηγούσε καθαρά στη θεραπευτική…

 

Γνωρίζοντας βαθιά μέσα μου ότι ποτέ δε θα μπορούσα να είμαι μέρος κανενός συστήματος ή εργασιακού κατεστημένου -καθώς απομακρύνουν τον άνθρωπο από την αληθινή του ευφυία και εκεί δεν μπορεί ποτέ να “ανθίσει” η αληθινή δημιουργικότητά του- ο εσωτερικός μου εαυτός με οδηγούσε να δημιουργήσω τον δικό μου, μοναδικό τρόπο θεραπείας όπου θα μπορούσε να υπάρξει η προσωπική ελευθερία της έκφρασης…

 

Αναζητούσα να συνδυάσω όλες τις ποιότητες της ψυχής’ να “συνθέσω” όλα εκείνα που είχα να “δώσω” για την ολοκληρωμένη θεραπεία του ανθρώπου’ ένοιωθα δυνατά την επιτακτική ανάγκη να υλοποιήσω αυτό το εσωτερικό κάλεσμα και να ζήσω μια ζωή δημιουργική με αληθινό νόημα.

 

Στην πορεία αυτή για την εκπλήρωση του σκοπού, σ’ αυτό το μακροχρόνιο εσωτερικό ταξίδι αυτογνωσίας, διεύρυνσης και αυτοθεραπείας –το οποίο πάντα ήταν μέσω της μουσικής- γνώρισα διάφορες θεραπευτικές μεθόδους και ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις.

 

Εργάστηκα μακροχρόνια με ορθό επιστημονικό διαλογισμό -τον αποκρυφιστικό διαλογισμό της Raja Yoga– εδραιώνοντας την επαφή με το εσωτερικό μου φως. Ήρθα σε επαφή με την Αιώνια Σοφία μέσω των βιβλίων της Alice Bailey μελετώντας την Εσωτερική Διδασκαλία του Θιβετανού Δασκάλου Djwal Khul, εμβαθύνοντας ιδιαίτερα στην Εσωτέρα Θεραπευτική και την Εσωτέρα Ψυχολογία που είναι η θεραπεία-ψυχοθεραπεία της νέας εποχής. Μελέτησα επίσης την Εσωτερική Διδασκαλία του Patanjali’ τη Διδασκαλία φωτισμένων Δασκάλων όπως ο Jiddu Krishnamurti και ο Osho, καθώς και φωτισμένους ποιητές όπως ο Rabîndranâth Tagore και ο Kahlil Gibran που μ’ εμπλούτισαν με το έργο τους.

 

Γνώρισα το Reiki -τη Συμπαντική Ζωτική Ενέργεια- το οποίο είναι ένας δρόμος αυτογνωσίας, ένα μονοπάτι προς το Φως. Η ενέργεια του Reiki -η θεραπευτική ενέργεια της Αγάπης- με βοήθησε στην αυτοθεραπεία μου και φώτισε ακόμη περισσότερο τον δρόμο μου. Ολοκλήρωσα τη σπουδή μου στη διδασκαλία και τις μυήσεις του Usui Shiki Ryoho Reiki & Tibetan Reiki μέχρι και τον βαθμό του Reiki Master Teacher. Συνθέτοντας αυτήν την τεχνική θεραπείας με τη διδασκαλία της Εσωτέρας Θεραπευτικής του Θιβετανού Δασκάλου Djwal Khul, δημιουργήσαμε με τον σύντροφό μου το Reiki Εσωτέρας, νοιώθοντας βαθιά μέσα μας την ανάγκη να προσφέρουμε αυτήν την πνευματική θεραπεία-διδασκαλία στους ανθρώπους.

 

Παράλληλα γνώρισα την ηχοθεραπεία -κατά Peter Hess’ τη θεραπεία μέσω του ήχου με πιστοποιημένες θεραπευτικές ηχογαβάθες και gong. Αυτοί οι διαλογιστικοί ήχοι με συνέδεαν με τον πυρήνα μου, με αγκάλιαζαν θεραπευτικά και με προσκαλούσαν να ανακαλύψω το αρχέγονο κομμάτι της Ύπαρξης. Ολοκλήρωσα τον κύκλο σπουδών ηχοθεραπείας και ηχοπαιδαγωγικής–ηχοθεραπείας για παιδιά στην Peter Hess Academy Greece γνωρίζοντας από την πρώτη στιγμή, ότι μέσα απ’ αυτήν την όμορφη και βαθιά θεραπεία θα βοηθούσα και άλλους ανθρώπους να θεραπευτούν.

 

Μέσα από την προσωπική μου πορεία αυτογνωσίας και αυτοθεραπείας -θεραπεύοντας πρώτα τον εαυτό μου- χρειάστηκε να αμφισβητήσω και να αναθεωρήσω -τα πάντα- τολμώντας να προχωρήσω στις απαιτούμενες αλλαγές, να κάνω τις απαραίτητες τομές, αποτινάζοντας όλες τις εξωτερικές φωνές και τα εμπόδια προκειμένου να υλοποιήσω το εσωτερικό μου κάλεσμα.

 

Εδώ και χρόνια εργάζομαι θεραπευτικά με τους ανθρώπους, νοιώθοντας αληθινή χαρά να με πλημμυρίζει βλέποντάς τους να ενδυναμώνουν την επαφή με τον πυρήνα τους και να μεταμορφώνουν τη ζωή τους μέρα με τη μέρα. Είμαι συγκινημένη βιώνοντας καθημερινά τη μαγεία της Ανώτερης Σοφίας και της Ύπαρξης’ που γνωρίζει και διευθετεί πάντα με τον καλύτερο τρόπο μέσω της θεραπευτικής ενέργειας’ νοιώθοντας ευλογημένη που είμαι ένα μέσον γι’ αυτόν τον σκοπό.

 

Με τον σύντροφό μου Δημήτρη, έχουμε δημιουργήσει τον ήχο της ψυχής’ έναν χώρο εσωτερικής αναζήτησης, προσωπικής ανάπτυξης, πνευματικής αφύπνισης και θεραπείας. Σ’ αυτόν τον χώρο βοηθάμε τους ανθρώπους να αφυπνιστούν, να εξελιχθούν, να θεραπευτούν αληθινά και να βρουν το εσωτερικό τους κάλεσμα. Σκοπός μας είναι ο ήχος της ψυχής να είναι πάντα μια εστία φωτός’ ένας φάρος για τους αναζητητές’ ένας χώρος απ’ όπου διαχέεται η Αιώνια Σοφία προσφέροντας υπηρεσία στην ανθρωπότητα και συμβάλλοντας στο ομαδικό έργο της αφύπνισης της παγκόσμιας συνείδησης για την εξέλιξη του πλανήτη’ εκπληρώνοντας έτσι τον δημιουργικό σκοπό της ζωής μας.

Δημήτρης Μεταξάς

Ενεργειακός ΨυχοΘεραπευτής / INEH Esoteric Healer / Reiki Master Teacher

 

Από την παιδική ηλικία, έδειξα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μεταφυσική και τα θέματα γύρω από την ανθρώπινη συνειδητότητα. ‘Ένοιωθα πάντοτε μια δυνατή έλξη για το μυστήριο της Ύπαρξης, το μυστήριο της Ζωής…

 

Σε ηλικία 15 ετών ξεκίνησα το προσωπικό μου ταξίδι αυτογνωσίας και αφύπνισης μέσω της μεθόδου Silva. Εκεί ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με τον διαλογισμό και τη θεραπευτική όντας μέλος ομάδων ενεργειακών θεραπευτών. Αργότερα σπούδασα Πληροφορική και Χρηματοοικονομικά στο Αμερικανικό Κολλέγιο-Deree και συνέχισα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην Τηλεματική και τα Δίκτυα Υπολογιστών στην Αγγλία στο πανεπιστήμιο University of Sheffield.

 

Παράλληλα με τις σπουδές μου -και σε συνέχεια την εργασία μου σε θέσεις ευθύνης μεγάλων εταιρειών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών- προχωρούσα το δικό μου ταξίδι προσωπικής εξέλιξης, πνευματικής αφύπνισης και αυτοθεραπείας ψάχνοντας να ανακαλύψω τον εαυτό μου και να βρω τη δική μου πηγή της χαράς. Η πραγματικότητα είναι ότι ποτέ δεν ένοιωσα ότι “ανήκω” στα εταιρικά περιβάλλοντα… Η “επίτευξη στόχων” και η “αύξηση της παραγωγικότητας” ήταν λέξεις ασύμβατες με τον αληθινό μου εαυτό. Το εσωτερικό μου φως με ωθούσε να γνωρίσω την αλήθεια μου, τον λόγο της ύπαρξής μου, να βρω τον σκοπό της ζωής μου… .

 

Σ’ αυτήν τη μακροχρόνια διαδρομή, την πορεία μου προς το Φως ήρθα σε επαφή με την ψυχοθεραπεία και τις διάφορες προσεγγίσεις της ενώ γνώρισα αρκετές ενεργειακές θεραπείες. Ήρθα σε επαφή με την Αιώνια Σοφία μέσω των βιβλίων της Alice Bailey και τη διδασκαλία του Θιβετανού Δασκάλου Djwal Khul και σπούδασα Εσωτέρα Ψυχολογία και Εσωτέρα Θεραπευτική. Ένοιωσα να μου αποκαλύπτεται η αλήθεια, να με αγγίζει στον πυρήνα μου και να με συνεπαίρνει…

 

Εργάστηκα μακροχρόνια με ορθό επιστημονικό διαλογισμό -τον αποκρυφιστικό διαλογισμό της Raja Yoga– και εμβάθυνα ακόμα περισσότερο στην Εσωτέρα Θεραπευτική και την Εσωτέρα Ψυχολογία. Μελέτησα την Εσωτερική Διδασκαλία του Patanjali αλλά και άλλων σύγχρονων φωτισμένων Δασκάλων για την Αιώνια Σοφία όπως  ο Jiddu Krishnamurti και ο Osho.

 

Η θεραπευτική πάντα με έλκυε’ ένοιωθα ότι βρισκόμουνα σε επαφή με το φως μέσα μου. Είχα αντιληφθεί πιο καθαρά από ποτέ, ότι η θεραπευτική και η διδασκαλία -η μετάδοση- της Αιώνιας Σοφίας ήταν για μένα το εσωτερικό μου κάλεσμα’ και θα το ακολουθούσα ολοκληρωτικά…

 

Στην πορεία αυτή το Reiki -η Συμπαντική Ζωτική Ενέργεια- φώτισε ακόμη περισσότερο το δικό μου μονοπάτι. Ολοκλήρωσα τη διδασκαλία και τις μυήσεις του Usui Shiki Ryoho Reiki μέχρι και τον βαθμό του Reiki Master Teacher. Συνθέτοντας αυτήν την τεχνική θεραπείας με τη διδασκαλία της Εσωτέρας Θεραπευτικής του Θιβετανού Δασκάλου Djwal  Khul, δημιουργήσαμε με τη σύντροφό μου το Reiki Εσωτέρας, νοιώθοντας ευγνωμοσύνη γι’ αυτήν την πνευματική θεραπεία-διδασκαλία η οποία μπορεί να βοηθήσει βαθιά και ουσιαστικά τους ανθρώπους στον δικό τους δρόμο εξέλιξης.

 

Σε όλη την πορεία της εσωτερικής μου αναζήτησης, η ενέργεια με την παντοτινή της σοφία, με αφύπνιζε και με προετοίμαζε να αναγνωρίσω και να υλοποιήσω τον σκοπό. Για την επίτευξη του σκοπού τα πάντα αμφισβητήθηκαν’ οι αναγκαίες τομές πραγματοποιήθηκαν’ η επαφή με τον πυρήνα γινόταν ολοένα και πιο δυνατή και το εσωτερικό φως μεγάλωνε και φώτιζε ολοένα και περισσότερο.

 

Εδώ και χρόνια υπηρετώντας το σχέδιο της ψυχής μου, εργάζομαι θεραπευτικά με τους ανθρώπους βοηθώντας τους να αφυπνιστούν, να κάνουν επαφή με τον εσωτερικό τους οδηγό και να μεταμορφώσουν τη ζωή τους, βιώνοντας βαθιά μέσα μου αληθινή χαρά. Νοιώθοντας το κάλεσμα να βοηθήσω και άλλους ανθρώπους να γνωρίσουν τη μέθοδο θεραπείας της Εσωτέρας Θεραπευτικής, σήμερα βρίσκομαι στο στάδιο της προετοιμασίας ώστε να γίνω και εισηγητής / δάσκαλος της μεθόδου του International Network for Energy Healing (INEH).

 

Με τη σύντροφό μου Nathalie Claudia, έχουμε δημιουργήσει τον ήχο της ψυχής’ έναν χώρο εσωτερικής αναζήτησης, προσωπικής ανάπτυξης, πνευματικής αφύπνισης και θεραπείας. Σ’ αυτόν τον χώρο βοηθάμε τους ανθρώπους να αφυπνιστούν, να εξελιχθούν, να θεραπευτούν αληθινά και να βρουν το εσωτερικό τους κάλεσμα. Σκοπός μας  είναι ο ήχος της ψυχής να είναι πάντα μια εστία φωτός’ ένας φάρος για τους αναζητητές’ ένας χώρος απ’ όπου διαχέεται η Αιώνια Σοφία προσφέροντας υπηρεσία στην ανθρωπότητα και συμβάλλοντας στο ομαδικό έργο της αφύπνισης της παγκόσμιας συνείδησης για την εξέλιξη του πλανήτη’ εκπληρώνοντας έτσι τον δημιουργικό σκοπό της ζωής μας.