Nathalie Claudia Γκολέμη

Μουσικός / Μουσικοθεραπεύτρια / Ηχοθεραπεύτρια / Reiki Master Teacher

 

Από πολύ μικρή ηλικία, ήρθα σ’ επαφή με τη μαγεία της κλασικής μουσικής και της τέχνης και άρχισα τη σπουδή μου στο πιάνο και τον χορό. Ήδη από τότε μπορούσα να αντιληφθώ ότι είχα μια πολύ ιδιαίτερη σύνδεση με τη μουσική’ μια σύνδεση που άγγιζε την ψυχή μου. Βαθιά μέσα μου γνώριζα ότι η μουσική είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον σκοπό της ζωής μου και τον δρόμο του Φωτός. Διατηρώντας την επαφή με την ψυχή, διαφοροποιήθηκα από την οικογένεια –οι γονείς μου είχαν άλλα σχέδια για τις σπουδές και την επαγγελματική μου σταδιοδρομία- ακούγοντας την εσωτερική φωνή που με κρατούσε σταθερά στη μουσική…

 

Σπούδασα pianο και violoncello -και τα δύο μουσικά όργανα σε σολιστικό επίπεδο- με καταξιωμένους καθηγητές και διεθνούς φήμης σολίστ σε αναγνωρισμένα ωδεία στην Αθήνα. Το cellο ήταν το μουσικό όργανο που επέλεξα ακόμα πιο συνειδητά’ το ηχόχρωμά του και η δόνησή του “αγγίζουν” ακόμα περισσότερο την ψυχή μου. Επίσης σπούδασα μουσική στο Αμερικανικό Κολλέγιο-Deree καθώς και κλασικό χορό/μπαλλέτο -ακολουθώντας μια πολυετή εκπαίδευση της Royal Academy of Dance (RAD)- στο Deree και σε αναγνωρισμένες σχολές χορού.

 

Πάντοτε ένοιωθα “ξένη” και εντελώς αταίριαστη στο σχολικό-πανεπιστημιακό περιβάλλον καθώς όλο το εκπαιδευτικό σύστημα εστιάζεται στη συσσώρευση γνώσεων, στον ανταγωνισμό και ουσιαστικά απομακρύνει τον άνθρωπο από την αληθινή του ευφυία…Ποτέ δεν μπόρεσα να είμαι μέρος κανενός συστήματος ή εργασιακού κατεστημένου καθώς εκεί δε μπορεί ποτέ να “ανθίσει” η αληθινή δημιουργικότητα του ανθρώπου…

 

Η μουσική είναι η σύνδεση μου με το Θείο’ είναι διαλογισμός’ είναι βαθιά θεραπεία και η σχέση μου μαζί της καλείται να παραμείνει καθαρή και ιερή. Πάντα ένοιωθα πως ο σκοπός της μουσικής δεν είναι να υπηρετεί το ανθρώπινο “εγώ” σε ανταγωνιστικά περιβάλλοντα αλλά να χρησιμοποιείται ως μέσον για την ανώτερη υπηρεσία’ τη βαθύτερη θεραπεία του ανθρώπου.

 

Αναζητούσα να συνδυάσω με έναν δικό μου μοναδικό τρόπο τη μουσική με τη θεραπεία για τον άνθρωπο καθώς η αληθινή μου φωνή με οδηγούσε καθαρά στη θεραπευτική. Ένοιωθα δυνατά την επιτακτική ανάγκη να υλοποιήσω αυτό το εσωτερικό κάλεσμα και να ζήσω μια ζωή δημιουργική με αληθινό νόημα καθώς μη μπορώντας ακόμα να το πραγματώσω, βίωνα βαθιά θλίψη και ένα τεράστιο κενό. Βαθιά μέσα μου ήξερα πως είχα ακόμα δρόμο…

 

Στην πορεία αυτή για την εκπλήρωση του σκοπού, σ’ αυτό το μακροχρόνιο εσωτερικό μοναχικό ταξίδι αυτογνωσίας, αφύπνισης και αυτοθεραπείας -που πάντα ήταν μέσω της μουσικής- γνώρισα διάφορες θεραπευτικές μεθόδους και ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις. Συνάντησα το Reiki -τη Συμπαντική Ζωτική Ενέργεια- το οποίο είναι από μόνο του ένας δρόμος αυτογνωσίας, ένα μονοπάτι προς το Φως.  Η ενέργεια του Reiki -η θεραπευτική ενέργεια της Αγάπης- με αγκάλιασε ζεστά, με βοήθησε στην αυτοθεραπεία μου και φώτισε ακόμη περισσότερο τον δρόμο μου. Ολοκλήρωσα τη σπουδή μου στη διδασκαλία και τις μυήσεις του Usui Shiki Ryoho Reiki & Tibetan Reiki μέχρι και τον βαθμό του Reiki Master Teacher νοιώθοντας βαθιά μέσα μου την ανάγκη να προσφέρω αυτό το δώρο του Reiki στους ανθρώπους.

 

Παράλληλα ήρθε στον δρόμο μου η ηχοθεραπεία -κατά Peter Hess, η θεραπεία μέσω του ήχου με πιστοποιημένες θεραπευτικές ηχογαβάθες και gong. Ένοιωσα αμέσως μια οικειότητα και μια ζεστασιά’ αυτοί οι ήχοι με συνέδεαν με τον πυρήνα μου, με αγκάλιαζαν θεραπευτικά και με προσκαλούσαν να ανακαλύψω το αρχέγονο κομμάτι της Ύπαρξης. Ολοκλήρωσα τον κύκλο σπουδών ηχοθεραπείας και ηχοπαιδαγωγικής–ηχοθεραπείας για παιδιά στην Peter Hess Academy Greece γνωρίζοντας από την πρώτη στιγμή, ότι μέσα απ’ αυτήν την όμορφη θεραπεία θα βοηθούσα κι’ άλλους ανθρώπους να θεραπευτούν.

 

Ήρθα σ’ επαφή με την Αιώνια Σοφία μέσω των βιβλίων της Alice Bailey και τη διδασκαλία του Θιβετανού Δασκάλου Djwal Khul –ειδικότερα μελετώντας την Εσωτέρα Ψυχολογία και την Εσωτέρα Θεραπευτική- καθώς και των διδασκαλιών των Jiddu Krishnamurti, Osho και άλλων φωτισμένων Δασκάλων. Χρειάστηκε πρώτα να θεραπεύσω τον εαυτό μου, να αμφισβητήσω και να αναθεωρήσω -τα πάντα- τολμώντας να προχωρήσω στις απαιτούμενες αλλαγές, να κάνω τις απαραίτητες τομές, αποτινάζοντας από πάνω μου όλες τις εξωτερικές φωνές και τα εμπόδια προκειμένου να βρω τελικά τη δική μου αλήθεια και να εκπληρώσω τον σκοπό αγκαλιάζοντας ολοκληρωτικά τη θεραπευτική…

 

Εδώ και χρόνια εργάζομαι θεραπευτικά με τους ανθρώπους, νοιώθοντας αληθινή χαρά να με πλημμυρίζει βλέποντάς τους να ενδυναμώνουν την επαφή με τον πυρήνα τους και να μεταμορφώνουν τη ζωή τους μέρα με τη μέρα.  Είμαι συγκινημένη βιώνοντας καθημερινά τη μαγεία της Ανώτερης Σοφίας και της Ύπαρξης’ που γνωρίζει και διευθετεί πάντα με τον καλύτερο τρόπο μέσω της θεραπευτικής ενέργειας’ νοιώθοντας ευλογημένη που είμαι ένα μέσον γι’ αυτόν τον σκοπό.

 

Σήμερα μαζί με τον σύντροφό μου, Δημήτρη, έχουμε δημιουργήσει τον “ήχο της ψυχής”, έναν χώρο εσωτερικής αναζήτησης, πνευματικής ανάπτυξης και θεραπείας μέσα από τον οποίο βοηθάμε τους ανθρώπους να αφυπνιστούν, να εξελιχθούν, να θεραπευτούν αληθινά και να βρουν το εσωτερικό τους κάλεσμα’ εκπληρώνοντας έτσι τον δημιουργικό σκοπό της ζωής μας.

Δημήτρης Μεταξάς

INEH Esoteric Healer / Reiki Master Teacher / Ενεργειακός Θεραπευτής

 

Από την παιδική ηλικία, έδειξα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μεταφυσική και τα θέματα γύρω από την ανθρώπινη συνειδητότητα. ‘Ένοιωθα πάντοτε μια δυνατή έλξη για το μυστήριο της Ύπαρξης, το μυστήριο της Ζωής. Οι υπαρξιακές μου αναζητήσεις με οδηγούσαν σ’ έναν εσωτερικό κόσμο, σ’ έναν κόσμο που δε φαίνεται, που υπάρχει εκεί για να τον ανακαλύψεις… Ζητούσα να γνωρίσω για τη Συμπαντική Ζωτική Ενέργεια‘ αυτή την ενέργεια που διαποτίζει και κινεί τα πάντα, που δημιουργεί και συντηρεί όλη τη ζωή στο σύμπαν.

 

Σε ηλικία 15 ετών ξεκίνησα το προσωπικό μου ταξίδι αυτογνωσίας και αφύπνισης μέσω της μεθόδου Silva. Εκεί ήρθα για πρώτη φορά σ’ επαφή με τον διαλογισμό και τη θεραπευτική όντας μέλος ομάδων ενεργειακών θεραπευτών. Αργότερα σπούδασα Πληροφορική και Χρηματοοικονομικά στο Αμερικανικό Κολλέγιο-Deree και συνέχισα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην Αγγλία πάνω στην Τηλεματική και τα Δίκτυα Υπολογιστών (University of Sheffield).

 

Παράλληλα με τις σπουδές μου -και σε συνέχεια την εργασία μου σε θέσεις ευθύνης μεγάλων εταιρειών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών- προχωρούσα το δικό μου μοναχικό ταξίδι αυτογνωσίας, αφύπνισης και αυτοθεραπείας ψάχνοντας ν’ ανακαλύψω τον εαυτό μου και να βρω τη δική μου πηγή της χαράς. Ένοιωθα πάντα την ανάγκη ν’ ανακαλύψω την αλήθεια μου, τον λόγο της ύπαρξής μου, να βρω τον σκοπό της ζωής μου – τότε δεν ήταν τόσο καθαρός’ ένοιωθα βαθιά μέσα μου μια ανείπωτη θλίψη. Η πραγματικότητα είναι ότι ποτέ δεν ένοιωσα ότι “ανήκω” σ’ αυτά τα εταιρικά περιβάλλοντα. Η “επίτευξη στόχων” και η “αύξηση της παραγωγικότητας” ήταν λέξεις ασύμβατες με τον αληθινό μου εαυτό.

 

Σ’ αυτήν τη μακροχρόνια περιπλάνηση, στην πορεία μου προς το Φως γνώρισα διάφορες ενεργειακές θεραπείες και ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις. Ήρθα σ’ επαφή με την Αιώνια Σοφία μέσω των βιβλίων της Alice Bailey και τη διδασκαλία του Θιβετανού Δασκάλου Djwal Khul και σπούδασα Εσωτέρα Ψυχολογία και Εσωτέρα Θεραπευτική. Ένοιωσα να μου αποκαλύπτεται η αλήθεια, να μ’ αγγίζει στον πυρήνα μου και να με συνεπαίρνει.  Διψούσα να κατανοήσω τα μηνύματα πίσω από τις λέξεις, να εμβαθύνω στο μυστήριο της ενέργειας, να γνωρίσω το εσωτερικό, να περιγράψω αυτό που βίωνα, αυτό που ήμουνα με όρους ενέργειας, με όρους αγάπης. Αργότερα μελέτησα τη διδασκαλία και άλλων σύγχρονων φωτισμένων Δασκάλων για την Αιώνια Σοφία όπως ο Jiddu Krishnamurti και ο Osho.

 

Η θεραπευτική πάντα με έλκυε’ ένοιωθα ότι βρισκόμουν σ’ επαφή με το φως μέσα μου. Συνέχιζα να κάνω αυτοθεραπείες και να δίνω θεραπείες σε άλλους ανθρώπους αλλά οι εξωτερικές φωνές δε μου επέτρεπαν να αφιερωθώ ολοκληρωτικά…

 

Σ’ όλη την πορεία της εσωτερικής μου αναζήτησης, η ενέργεια με την παντοτινή της σοφία, με αφύπνιζε και με προετοίμαζε για να αναγνωρίσω τον σκοπό. Οι φωνές ξεθώριασαν’ η εσωτερική φωνή δυνάμωνε μέρα με τη μέρα και επιζητούσε επιτακτικά την έκφραση της’ τα πάντα αμφισβητήθηκαν’ οι αναγκαίες τομές πραγματοποιήθηκαν’ η επαφή με τον πυρήνα γινόταν ολοένα και πιο δυνατή και το εσωτερικό φως μεγάλωνε και φώτιζε ολοένα και περισσότερο. Είχα αντιληφθεί πια πιο καθαρά από ποτέ, ότι η θεραπευτική ήταν για μένα το εσωτερικό μου κάλεσμα’ και θα το ακολουθούσα ολοκληρωτικά… Στην πορεία αυτή το Reiki -η Συμπαντική Ζωτική Ενέργεια- φώτισε ακόμη περισσότερο το δικό μου μονοπάτι. Ολοκλήρωσα τη διδασκαλία και τις μυήσεις του Usui Shiki Ryoho Reiki μέχρι και τον βαθμό του Reiki Master Teacher νοιώθοντας βαθιά μέσα μου ευγνωμοσύνη ότι μπορώ να βοηθήσω –και μ’ αυτόν τον τρόπο- τους ανθρώπους στον δικό τους δρόμο.

 

Υπηρετώντας το σχέδιο της ψυχής μου, εργάζομαι με τους ανθρώπους θεραπευτικά βοηθώντας τους να κάνουν επαφή με τον εσωτερικό τους οδηγό και να μεταμορφώσουν τη ζωή τους, βιώνοντας βαθιά μέσα μου αληθινή χαρά.

 

Σήμερα βρίσκομαι στο στάδιο της προετοιμασίας ώστε να γίνω και εισηγητής / δάσκαλος της Εσωτέρας Θεραπευτικής -μέσω του International Network for Energy Healing (INEH)- και μαζί με τη σύντροφό μου, Nathalie Claudia, έχουμε δημιουργήσει τον “ήχο της ψυχής”, έναν χώρο εσωτερικής αναζήτησης, πνευματικής ανάπτυξης και θεραπείας μέσα από τον οποίο βοηθάμε τους ανθρώπους να αφυπνιστούν, να εξελιχθούν, να θεραπευτούν αληθινά και να βρουν το εσωτερικό τους κάλεσμα’ εκπληρώνοντας έτσι τον δημιουργικό σκοπό της ζωής μας.